Tandarts Amsterdam / Ons Team / Nina Nijland
Tandarts Jordaan / Ons team / Nina Nijland

Nina Nijland

BIG-nummer 89928899102

Waarom heb je voor de studie tandheelkunde gekozen? Wat vond je van de studie?

Werken met mensen sprak mij altijd al erg aan. Het feit dat veel mensen bang zijn voor de tandarts wilde ik veranderen. Je bent natuurlijk aan het werk in een gezicht, in een mond, dat is een persoonlijke zone. Je komt erg dicht bij mensen en zij moeten zich daaraan overgeven. Toch geloofde ik dat je mensen gerust kan stellen en het allemaal soepel kan laten verlopen. Het precisiewerk aanleren en tegelijkertijd ook nog eens op de patiënt letten was erg moeilijk in het begin. Ik heb mij dan ook nooit verveeld tijdens mijn studie.

Waarom wilde jij als tandarts bij Tandarts Jordaan werken?

Amsterdam is echt mijn stadje. Ik woon er al lang en wil er nooit meer weg. De Jordaan, Amsterdamser kan het niet… Toen ik de praktijk voor het eerst zag, was ik direct verkocht. De mooie materialen en fijne kamers gaven mij het gevoel dat ik de behandelingen zo goed mogelijk kon uitvoeren en het hoogst mogelijke resultaat voor de patiënt kon bereiken. Het grote team maakt veel overleg mogelijk, ook dit was een belangrijke factor voor mij.

Heb je affiniteit met bepaalde vakgebieden binnen de tandheelkunde en zo ja, wat maakt dit vakgebied zo leuk?

De laatste drie jaren van mijn studie tandheelkunde begon ik mij te verdiepen in de parodontologie. Niet alleen het klinisch werk sprak mij aan, maar ook het wetenschappelijk onderzoek. Sinds september 2021 ben ik dan ook begonnen aan de driejarige fulltime specialisatie tot parodontoloog.

Door een afwijkende immuunreactie ontstaat ernstige tandvleesontsteking en botverlies rondom de tanden, ook wel parodontitis genoemd. Dit wordt behandeld door diep schoonmaken onder het tandvlees, lifestyle aanpassingen en eventuele tandvlees operaties. Dit is het enige vakgebied binnen de tandheelkunde dat nauw verbonden is met de algemene gezondheid. Wij maken niet enkel de mond gezond, maar ons doel is de gehele patiënt op een gezonder level te krijgen zodat de ontsteking in de mond gestopt kan worden. Het is een lang behandeltraject, de vele afspraken met een patiënt zorgen ervoor dat je iemand goed leert kennen. Behandelen, coachen en samen met de patiënt een doel bereiken is iets waar ik blij van word.

Waar haal je de meeste voldoening uit als je mensen helpt?

Ik haal de meeste voldoening uit de opluchting van mensen. Wanneer zijn mensen opgelucht? Als ze denken veel problemen te hebben, maar deze er eigenlijk helemaal niet zijn, als de behandeling is meegevallen, als ze blij zijn dat hun mond na alle inspanningen weer gezond en stabiel is, en ga zo maar door.
Daarnaast haal ik veel voldoening uit het behandelen van kinderen en doe dit dan ook graag. Jong of oud, het maakt mij niet uit. Ze kunnen vaak veel meer dan zij zelf (en hun ouders) denken.

Wat is een van de mooiste momenten in je carrière tot nu toe? Zo’n moment waaraan je later zeker nog eens terugdenkt?

Een jonge man van 31 jaar kwam samen met zijn moeder voor een spoedafspraak. Hij had al dagen ontzettend kiespijn. Al jarenlang had hij geen tandarts bezocht wegens enorme angst. Ik had slecht nieuws voor hem, er zat een grote wortelpuntontsteking. Hij wilde de kies niet trekken, dus we kozen voor de wortelkanaalbehandeling. Eigenlijk durfde hij het niet, maar deed het toch. Trillend van angst lag hij in de stoel, maar toch soms lachend om mijn grapjes. Ik probeerde de sfeer erin te houden. Zijn moeder heeft hem door de behandeling heen geholpen door zijn hand vast te houden. Het verliep allemaal vlekkeloos en het was hem meegevallen. Toen de stoel omhoog ging, begon zijn moeder te huilen en zei: ‘Je hebt het eindelijk gedaan jongen, ik ben trots op jou!’. Ze vielen elkaar in de armen en bedankten mij. Prachtig.

Hoe onderhoud jij jouw gebit, poets je ook echt 2 keer per dag en snoep je eigenlijk door de dag heen?

Ik houd mijn gebit heel erg goed schoon. Ik poets en stoker altijd 2 keer per dag, lekker! Ik zal eerlijk zijn, ik snoep ook érg graag en veel. Chocolade, slagroom, karamel, kom maar door! Nog nooit een gaatje gehad trouwens. Ik denk dat ik een van de gelukkige mensen ben die dit gewoon niet zo snel krijgt. Of zou het toch komen door dat goede poetsen…?

Welk vooroordeel over tandartsen zou je graag willen wegnemen?

Dat het saaie mensen zijn die niks anders doen dan aan tanden prutsen. Natuurlijk prutsen wij graag aan tanden, maar wij hebben ook andere hobby’s en vooral veel humor. Zo ben ik bijvoorbeeld een fanatiek hardloopster die altijd wel aan het trainen is voor een marathon. En geloof me, dan denk ik even niet aan tanden haha!

Welke tip zou jij mensen graag willen meegeven voor het onderhouden van hun gebit?

Maak uw gebit dagelijks lekker schoon! 2 keer per dag poetsen en 1 keer per dag stokers of ragers gebruiken. Houd daarbij een ding in je achterhoofd: voor mij hoeft u het niet te doen, enkel voor uzelf! Ik kan gemakkelijk ieder jaar een gaatje voor u vullen, maar als u 90 jaar gaat worden, dan gaan we veel vullingen maken. Erg zonde van uw mooie tanden, uw geld en uw tijd!

Maak een afspraak met Nina Nijland

Onze specialisten

Priscilla Nuyens
Preventieassistent
Anouk Alders
Tandartsassistent
Viktoria Uhrinyak
Tandarts
Sterre Gitz
Tandarts
Luciano Nano
Tandtechnicus
Britt Hagens tandarts amsterdam
Britt Hagens
Tandarts
Hannah van Stuivenberg tandartsassistent Amsterdam
Hannah van Stuivenberg
Tandartsassistent
Jermeika Wescott tandartsassistent Amsterdam
Jermeika Wescott
Tandartsassistent
Tandarts Amsterdam Sonia Doghri
Sonia Doghri
Tandarts
Cindy Pfeiffer mondhygienist Amsterdam
Cindy Pfeijffer
Mondhygienist
Zarina Taneva orthodontie Amsterdam
Zarina Taneva
Orthodontie assistent
Kitty Cheshire tandarts Amsterdam
Kitty Cheshire
Tandarts
Mette Rijk preventie assistent
Mette Rijk
Preventieassistent
Maria Henien tandartsassistent Amsterdam
Maria Henien
Tandartsassistent
Joaquina Muatondo
Preventieassistent
Baran Arisoy
Tandartsassistent
Alexandra Schluter
Receptioniste
Laszlo Bennis
Tandarts
Ahsan Hussain
Tandarts
Nina Nijland
Tandarts, parodontoloog in opleiding
Sophie Pijpers
Tandarts
Courtney Willems
Mondhygienist
Fruzsina Kern - Tamassy
Paro preventie assistent
Jomerlea Saculles
Tandartsassistente
Stephanie Meuffels
Timea Kern
Tandtechnicus
dr. Stefanie Schönmuth
Tandarts, gepromoveerd in M.K.A. Chirurgie
Beatriz Betti
Invisalign speaker, tandarts voor orthodontie
Rafed Bachoore
Tandarts
Claudia Rengifo paropreventie assistent
Claudia Rengifo
Paro preventie assistent
Showa van Es
Tandartsassistent
Zubair Mahmoud tandartsassistent Amsterdam
Zubair Mahmoud
Rein van Heukelom implantoloog Amsterdam
Rein van Heukelom
NVOI erkend implantoloog
Jana Chatziliontos
Vestigingsmanager
Britt Kempkens tandarts Amsterdam
Britt Kempkens
Tandarts
Leontien de Jong receptioniste
Leontien de Jong
receptioniste
Josje de Bruijne tandartsassistent Amsterdam
Josje de Bruijne
Tandartsassistent
Rozemarijn Maat
Mondhygienist
Patricia-Kneppers-Preventie-assistent-_-Prevention-assistant
Patricia Kneppers
Preventie assistent
Mgrdich-Amroian-Tandtechnicus-Dental-Technician
Mgrdich Amroian
Tandtechnicus
Marit-Bakker-Tandarts-_-Dentist
Marit Bakker
Tandarts
Linda-van-Zoomeren-Huishoudelijk-medewerkster
Linda van Zoomeren
Huishoudelijk medewerkster
Noor Toxopeus
Tandarts
Maarten Vaartjes
Tandarts en eigenaar
Anouk-van-der-Meij
Anouk van der Meij
Tandarts

Over Tandarts Jordaan

Een tandarts waar je graag naar binnen loopt. Dat is tandarts Jordaan. Dat kan zes dagen per week. Ook op zondag en in de avonduren. Je hoeft dus nooit een gaatje in je agenda te zoeken als je een gaatje hebt. 

Van een eenvoudige controle tot een uitgebreide gebitsreiniging. Je kunt bij ons terecht voor veel verschillende behandelingen. Ook als je angstig bent voor de tandarts, zit je goed bij ons. We nemen uitgebreid de tijd en beginnen pas als jij er klaar voor bent.

Als moderne tandartspraktijk in Amsterdam zorgen we ervoor dat jouw mond gezond is en blijft. We willen dat jij jouw gebit met net zoveel liefde en zorg onderhoudt als wij dat doen. Omdat je weet dat goede mondzorg belangrijk is voor je totale gezondheid. We bekijken je gebit en maken een zorgplan. Daar hoort ook een begroting bij. Zo weet je precies waar je aan toe bent. 

Een ongeluk of ernstige pijn? Dan heb je een spoedtandarts nodig: een tandarts in Amsterdam waar je zo snel mogelijk geholpen wordt. Tandarts Jordaan is zo’n tandarts. Heb je ernstige en acute pijn? Neem dan contact op met 020 – 612 12 43. Ook als je niet staat ingeschreven bij Tandarts Jordaan, kun je bij ons terecht voor een spoedgeval.

Onze blije klanten aan het woord

Zeer kundige tandarts in een prachtige praktijk. Ze werken met de nieuwste apparatuur, je wordt hier altijd snel en vriendelijk geholpen. Duidelijk te merken dat er tussen de verschillende medewerkers een goede sfeer hangt.

Marije Petersen

Werkelijk een fantastische praktijk. Ben hier al jaren patiënt. Normaal ben ik altijd lekker snel klaar met de controles, maar vandaag tijdens de lunch op mijn werk een kies doormidden gebeten. Heb Tandartsjordaan gebeld, en kon vanavond na mijn werk al meteen terecht. Behandeling verliep pijnloos en snel. Ze hebben mijn kies weten te redden, die echt diep was afgebroken. Dank jullie wel Tandartsjordaan!

Paul vI

Zeer fijn en goed geholpen. Mooi praktijk met vriendelijke en vooral kundige medewerkers. Gelukkig ben ik overgestapt!

Floris Floris

Meer dan tevreden!! Ik kom hier nu al een paar jaar en ben uitermate tevreden. Prettige praktijk met de meest geavanceerde apparatuur! Een kroon binnen 1 dag geplaatst! Geweldig

Jose Bakker

Op korte termijn kon ik terecht. Mijn voortand is op zeer vakkundige wijze hersteld. De tandarts en assistente waren zeer betrokken en het resultaat is geweldig. Nogmaals bedankt.

Nico Reen

Prima tandarts. Het is niet alleen lente in de ogen van de tandartsassistente.

Frank Schippers

Top tandartspraktijk. Een aanrader! Ik ben onwijs tevreden! Geweldig team, van de receptionisten tot de mondhygiënisten, de assistenten en de zeer kundige tandartsen met uitstekende service waarbij de patiënt centraal staat. Ze denken met je mee, stellen je op je gemak, zijn ook super met kinderen en het is een praktijk waar alles onder één dak zit. Snel en pijnloos. Ik ben heel blij dat ik hier 4 jaar geleden naartoe ben gestapt. Ik durf weer te lachen en veel van mijn kennissen en vrienden gaan ook al jaren met plezier naar deze tandartsenpraktijk. Ook heeft Tandartspraktijk Jordaan super service door ook op zondag en ’s avonds tot zelfs 22.00 uur! open te zijn! Ze zijn qua prijzen precies de gemiddelde in Noord-Holland. (Heb meerdere offertes aangevraagd). Niet goedkoop, maar logisch! De meeste prijzen zijn trouwens door de overheid bepaalt dus geen discussie. Als je voor de kwaliteit, duurzaamheid en service gaat, dan ben je bij Tandarts Jordaan aan het juist adres.

Ed Veldem

Na een ongeval kon ik gelukkig meteen bij mijn eigen tandarts terecht op een zondag. Ik heb nog nooit zo’n fijne tandarts gehad en kan iedereen aanraden om hierheen te gaan. Ze zijn ontzettend kundig, maar ook lief, vooral ook als je angstig bent voor de tandarts zoals ik. Ze nemen de tijd en stellen je gerust. Dus hierbij een grote Dankjewel!

Carlijn Pranger

Een uiterst professionele tandartsenpraktijk, zoals ik 'm niet eerder in Amsterdam en Den Haag niet ben tegengekomen. Zeer kundige tandartsen, helder uiteenzettend wat ze tijdens een behandeling precies uitvoeren en voelen goed aan hoe ze patiënten op hun gemak moeten stellen.

Rik Hoenselaar

Wat een fantastische praktijk! Het was noodzakelijk drie kronen te plaatsen, boven middenvoor. Echter, als de bestaande kroon als uitgangspunt gebruikt zou worden, zou het rijtje niet het mooist mogelijke resultaat geven. De oude kroon is daarom door tandarts Bakker kosteloos vervangen. Dit stijgt mi ver uit boven klantvriendelijkheid of betrokkenheid en heeft ook te maken met passie voor het vak. De behandeling was geruststellend, duidelijk, plezierig en professioneel. De vier kronen werden voor het afbakken door de tandtechnicus aangepast aan mijn wensen, weer zonder extra kosten. Het resultaat is een plaatje. Allen die hieraan bijdroegen: dank jullie wel!

Lilian Withagen

Extremely helpful, professional and fine dentist. When I indicated that it was exciting that I had to have my tooth pulled (which in the end was really nothing and no pain at all) they even called me the next day to ask how I was doing. 👏🏻 What toppers! My dentist fear has now also disappeared, it is not too bad if you have a good dentist.

Iris van Seben

Very friendly and helpful front desk staff. Claudia's treatment was professional and painless. Dental practice Jordaan is highly recommended!

Nadine Witteveen

Vandaag gesloten, morgen van 09:30 tot 18:00

Afspraak maken Inschrijven