Extractie

Extractie

Helaas is het soms nodig om een tand of kies te trekken. Een extractie kan noodzakelijk zijn vanwege verschillende redenen. Of het nu gaat om een verstandskies die wordt getrokken of een extractie die plaats vindt na een ongeluk, het is vaak niet het soort behandeling waar mensen erg naar uit kijken.

Om het trekken van tanden en kiezen te voorkomen bespreekt uw tandarts bespreekt uw tandarts altijd mogelijke alternatieven. Soms kan uw tand of kies nog behouden worden door middel van een wortelkanaalbehandeling. Ook kan het tijdig plaatsen van een kroon soms voorkomen dat een kies onherstelbaar afbreekt. Wanneer een extractie toch de beste oplossing is dan bespreekt de tandarts eventuele mogelijkheden voor een implantaat om zo de volledige functionaliteit van uw gebit te behouden.

Ondanks dat u wellicht op ziet tegen het trekken van een tand of kies is dat vaak niet nodig. Uw tandarts bij TandartsJordaan doet er alles aan om uw behandeling zo pijnloos en comfortabel mogelijk te maken.

Spoed-tandarts-Amsterdam

Wat kunt u verwachten bij een extractie

Voor uw behandeling wordt gestart is het van belang ervoor te zorgen dat dit zo pijnloos mogelijk gebeurt. De tandarts zal de plek van de extractie daarom eerst verdoven voordat aan de behandeling wordt begonnen. Pas zodra de tandarts zeker weet dat u goed verdoofd bent wordt aan de behandeling begonnen.

Voorafgaand aan de behandeling heeft de tandarts op uw röntgenfoto’s bekeken of deze naar verwachting makkelijk of moeilijk is. Wanneer de tandarts verwacht dat het een moeilijke behandeling kan worden dan wordt alles dusdanig voorbereid dat de wortels door middel van een klein chirurgisch sneetje “vrij” komen te liggen. Van dit sneetje merkt u niets, wat u wel merkt is dat de tandarts hierdoor niet eindeloos aan uw kies hoeft te trekken. De behandeling verloopt alsnog snel, pijnloos en met relatief weinig pijn na de extractie. Zo wordt een moeilijke tand extractie toch makkelijk gemaakt.

Wat te doen na de behandeling

Na het trekken van een tand of kies kan het zo zijn dat u hier nog even last van heeft. Om ervoor te zorgen dat u zo min mogelijk pijn heeft na de extractie krijgt u bij TandartsJordaan altijd een brief mee met instructies over wat u wel en vooral ook niet moet doen. Hierin leest u ook terug wat normale gevolgen zijn van een extractie maar ook wanneer u wel contact op moet nemen met de tandartspraktijk.

Afspraak maken bij TandartsJordaan

Wilt u een afspraak maken voor uw tand extractie bij TandartsJordaan? Dat kan! Wanneer u al patiënt bent bij TandartsJordaan en uw tandarts heeft u geadviseerd uw tand te trekken dan kunt u telefonisch een afspraak inplannen via 020 – 612 12 43.

Bent u nog geen patiënt bij TandartsJordaan? U kunt dan eerst een afspraak maken voor een eerste intake afspraak bij de tandarts. Tijdens deze afspraak vindt een uitgebreide controle van uw gebit en mond plaats naar aanleiding waarvan de mogelijkheden en kosten van een extractie en eventuele andere behandelingen worden besproken.

Ons team

Maak een afspraak: 020 612 12 43

Tandarts Jordaan is een zeer fijne tandarts praktijk. M Vaartjes is een kundige tandarts en hij neemt de tijd voor je. Het online afspraken maken en wijzigen werkt super makkelijk.
 • image description
 • image description
 • image description
 • image description
 • image description
F Janssen op www.independer.nl
Bij Tandarts Jordaan zijn ze zeer deskundig en werken ze zeer efficiënt. De praktijk is heel mooi en voorzien van de meest nieuwe technische apparatuur. Ik ben zeer tevreden over het mooie en goede resultaat van het personeel.
 • image description
 • image description
 • image description
 • image description
 • image description
M.A. van den Hengel op www.independer.nl
Sinds 1.5 jaar ben ik patiënt van Tandarts Jordaan. Zij helpen mij altijd snel en goed en weten daarnaast ook goed om te gaan met mijn angst voor behandelingen. Iedereen die werkt bij deze praktijk is altijd vriendelijk en neemt de tijd voor je vragen!
 • image description
 • image description
 • image description
 • image description
 • image description
J van der Welle op www.independer.nl