Gaatje vullen

Gaatje vullen bij Tandarts Jordaan

Een gaatje, ook bekend als caries en tandbederf, ontstaat wanneer uw tanden of kiezen door bacteriën zijn geïnfecteerd. Deze bacteriën maken het tandweefsel zacht, waardoor ze steeds verder de tand in kunnen trekken. Gaatjes ontstaan door langdurige aanwezigheid van tandplaque op uw gebitsonderdelen. Dit kunt u voorkomen met de juiste mondzorg. De juiste behandeling van de mondhygienist helpt hier ook bij. Bij Tandarts Jordaan wordt u zorgvuldig behandeld aan gaatjes.

De behandeling van gaatjes

Voordat wordt gestart met het gaatje vullen bespreekt de tandarts met u wat hij of zij gaat doen. Ook wordt u gevraagd of u een verdoving wilt krijgen. Met een verdoving verloopt uw behandeling pijnloos.

Nadat de verdoving is ingewerkt wordt met een boortje uw geïnfecteerde tandweefsel weg geslepen. Om zeker te weten dat alle bacteriën verwijderd zijn, gebruiken wij een kleurstof die de bacteriën kleurt. Zo zien we direct of het landoppervlak helemaal schoon is gemaakt.  Wanneer alles schoon is dan gaat de tandarts over tot het maken van een witte (composiet) vulling voor uw tanden. Zo sluit uw tand weer volledig aan bij de rest van uw gebit.

Witte vullingen

Voor uw vullingen gebruiken wij composiet. Dit is een witte vulling die volledig bij uw eigen tanden aansluit. Composiet biedt veel mogelijkheden zodat een mooie en stevige vulling kan worden gemaakt. Esthetisch zorgt het gebruik van composiet ervoor dat u en anderen na het vullen niet meer kunnen zien waar de vulling gemaakt is. Daarnaast wordt steeds meer bekend over mogelijke gezondheidsrisico’s bij het gebruik van de oude zwarte amalgaamvullingen. Daar willen we u en onze collega’s niet aan bloot stellen.

Gevoeligheid van tanden na het vullen van gaatjes

Het kan voorkomen dat u na het gaatje vullen last hebt van gevoeligheid. Dit is normaal en komt door het krimpen van de vulling (composiet) tijdens het uitharden. Dit zorgt voor spanning die vooral geuit wordt tijdens het eten. Daarnaast komt het voor dat uw gaatje diep zat en dicht bij een zenuw lag. Hierdoor bent u gevoelig voor warm, kou en hard voedsel. Uw zenuw zal zich in een paar maanden terug trekken samen met uw gevoeligheid.  

Vragen over gaatjes of vullingen?

Wilt u meer informatie over een eerste afspraak bij de tandarts? Of wilt u direct een eerste bezoek bij de tandarts inplannen?

Heeft u vragen over gaatjes of uw vulling? Neemt u dan telefonisch contact met ons op, onze receptionistes helpen u graag verder. Moet u een afspraak voor het maken van vullingen inplannen? Plan dan een afspraak in bij Tandarts Jordaan en kies een datum en tijdstip die u het beste uitkomen. Zo is Tandarts Jordaan meerdere dagen in de week geopend tot 21:30 uur, indien u bijvoorbeeld de voorkeur geeft om in de avonduren langs te komen. Daarnaast is Tandarts Jordaan ook op zondag geopend.

Op zoek naar een spoed tandarts in Amsterdam?

Heeft u een spoedgeval? Belt u dan naar 020 612 12 43. Binnen onze ruime openingstijden hebben wij ruimte voor uw spoedgeval.

Ons team

Maak een afspraak: 020 612 12 43

Tandarts Jordaan is een zeer fijne tandarts praktijk. M Vaartjes is een kundige tandarts en hij neemt de tijd voor je. Het online afspraken maken en wijzigen werkt super makkelijk.
 • image description
 • image description
 • image description
 • image description
 • image description
F Janssen op www.independer.nl
Bij Tandarts Jordaan zijn ze zeer deskundig en werken ze zeer efficiënt. De praktijk is heel mooi en voorzien van de meest nieuwe technische apparatuur. Ik ben zeer tevreden over het mooie en goede resultaat van het personeel.
 • image description
 • image description
 • image description
 • image description
 • image description
M.A. van den Hengel op www.independer.nl
Sinds 1.5 jaar ben ik patiënt van Tandarts Jordaan. Zij helpen mij altijd snel en goed en weten daarnaast ook goed om te gaan met mijn angst voor behandelingen. Iedereen die werkt bij deze praktijk is altijd vriendelijk en neemt de tijd voor je vragen!
 • image description
 • image description
 • image description
 • image description
 • image description
J van der Welle op www.independer.nl