Kroon en brug

Wanneer uw tand gevuld is of wanneer deze verzwakt is door een breuk of wortelkanaalbehandeling, heeft dit gevolgen voor de sterkte van uw tanden. Hoe groter vullingen in uw tand plaatsvinden, des te zwakker uw tand is. Om te voorkomen dat uw tand of kies breekt  en daardoor permanent verloren is kan het nodig zijn een kroon te maken. Met de laatste technieken zijn uw kroon en brug zeer sterk maar zijn ze ook vrijwel niet van echte tanden te onderscheiden.

Kroon-brug-inlay-amsterdam

Wat zijn kronen?

Kronen voorkomen het afbreken van zwakke tanden. Tegenwoordig zijn kronen wit en u zult u niet gauw kronen tegenkomen met een donker randje. Alleen in enkele gevallen is het noodzakelijk om metaal in een kroon te gebruiken.

Wat zijn bruggen?

Het kan zijn dat u een tand verloren heeft. Wanneer het niet mogelijk is om een implantaat te plaatsen ter vervanging van de tand of kies dan kunt u ervoor kiezen om het ontstane gat in de tandenboog op te vullen door middel van een brug. Uw tanden aan beide kanten van het gaat worden voorzien van kronen. Tussen deze kronen zal vervolgens een brug geplaatst worden om de missende tand te vervangen.

De kroon en brug behandeling

Iedere tandarts van TandartsJordaan heeft zeer veel cursussen gevolgd om kronen en bruggen met de nieuwste Cerec techniek te maken.

Bij TandartsJordaan hoeft u geen afdruk meer te maken van uw kapotte kies en vervolgens meerdere weken te wachten tot uw kroon gereed is. Wanneer u een afspraak heeft om de kroon te maken dan wordt uw kapotte kies eerst omslepen waarbij een stevige basis wordt behouden voor de nieuwe kroon. Vervolgens wordt er met een kleine camera een scan gemaakt van uw gebit.

Op basis van de scan berekent de computer wat de ideale vorm is voor uw nieuwe kroon of brug. Hij laat deze exact aansluiten bij de rest van uw gebit waardoor de nieuwe kroon meer functionaliteit heeft dan uw oude kies.

Onze in-house tandtechnieker zorgt ervoor dat de kroon direct wordt gemaakt, passend bij uw gebit wordt gekleurd en bakt deze af. De kroon wordt hierna meteen geplaatst en u heeft een volledig en stevig gebit.

Vragen over een kroon en brug?

Heeft u vragen wat betreft kroon of brug? Neemt u dan telefonisch contact met ons op, onze receptionistes helpen u graag verder. Moet u een afspraak voor het maken van kronen of bruggen inplannen? Plan dan een afspraak in bij Tandarts Jordaan en kies een datum en tijdstip die u het beste uitkomen. Zo is Tandarts Jordaan meerdere dagen in de week geopend tot 21:30 uur, indien u bijvoorbeeld de voorkeur geeft om in de avonduren langs te komen. Daarnaast is Tandarts Jordaan ook op zondag geopend.

Op zoek naar een spoed tandarts in Amsterdam?

Heeft u een spoedgeval? Belt u dan naar 020 612 12 43. Binnen onze ruime openingstijden hebben wij ruimte voor uw spoedgeval.

Ons team

Maak een afspraak: 020 612 12 43

Tandarts Jordaan is een zeer fijne tandarts praktijk. M Vaartjes is een kundige tandarts en hij neemt de tijd voor je. Het online afspraken maken en wijzigen werkt super makkelijk.
 • image description
 • image description
 • image description
 • image description
 • image description
F Janssen op www.independer.nl
Bij Tandarts Jordaan zijn ze zeer deskundig en werken ze zeer efficiënt. De praktijk is heel mooi en voorzien van de meest nieuwe technische apparatuur. Ik ben zeer tevreden over het mooie en goede resultaat van het personeel.
 • image description
 • image description
 • image description
 • image description
 • image description
M.A. van den Hengel op www.independer.nl
Sinds 1.5 jaar ben ik patiënt van Tandarts Jordaan. Zij helpen mij altijd snel en goed en weten daarnaast ook goed om te gaan met mijn angst voor behandelingen. Iedereen die werkt bij deze praktijk is altijd vriendelijk en neemt de tijd voor je vragen!
 • image description
 • image description
 • image description
 • image description
 • image description
J van der Welle op www.independer.nl