Tandarts Amsterdam / Ons Team / Maaike van Schaik
Tandarts Jordaan / Ons team / Maaike van Schaik
Maaike-van-Schaik-Manager-_-Manager

Maaike van Schaik

Wat is je functie bij Tandarts Jordaan?

Ik ben mede-eigenaar van Tandarts Jordaan en probeer ervoor te zorgen dat alles op de praktijk goed geregeld is voor onze collega’s en patiënten. In deze functie, maar ook in vorige banen, ben ik eigenlijk altijd bezig met de vraag hoe we dingen nog beter of anders kunnen doen. Ik ben ervan overtuigd dat je jezelf persoonlijk en als bedrijf altijd kunt en moet willen verbeteren en dat het belangrijk is een verschil voor mensen te maken. Dat laatste is voor mij een belangrijke drijfveer.

Werd je op een dag wakker en had je je toen bedacht dat je bij een tandartspraktijk wilde
werken?

Zeker niet! Ik ben zelf ontzettend bang voor de tandarts en probeerde tandartspraktijken zoveel mogelijk te vermijden. Dat doe ik eigenlijk nog steeds, als ik zelf een afspraak heb in de praktijk dan laat ik onze patiënten altijd graag voorgaan zodat ik mijn afspraak weer kan uitstellen. Inmiddels trappen mijn collega’s daar alleen niet meer in.

Waarom heb je ervoor gekozen in de tandheelkunde te werken en wat maakt het werk bij
een tandartspraktijk zo leuk?

Mijn man is tandarts en zo kwam ik in aanraking met de tandheelkunde. Het stomme is, hoe bang ik ook ben voor de tandarts, het specialistische aspect en alle medische en technische details vind ik wel enorm boeiend. Het is zo ontzettend leuk om te zien wat er allemaal mogelijk is en hoe ver we zijn in de tandheelkunde. Inmiddels voel ik me een beetje een tandheelkundige vakidioot, ik kan met heel veel plezier uren praten over wat er allemaal mogelijk is binnen de tandheelkunde, sorry dat ik het zeg maar het is gewoon echt een heel mooi vakgebied.

Wat heb je gedaan voor je bij een tandartspraktijk ging werken?

Voor ik bij een tandartspraktijk ging werken werkte ik in de marketing, ook een ontzettend leuk vakgebied waar ik met veel plezier nog vele decennia’s had kunnen werken. Dat was ook het plan totdat Tandarts Jordaan, de praktijk van Maarten, mijn man, enorm hard ging groeien. Op dat moment werkte Maarten enorm lange dagen om alles in goede banen te leiden en was ik voor mijn werk veel in het buitenland. Daarnaast hadden we kleine kinderen, kortom er was rust nodig in ons leven en ons gezin. Op dat punt hebben we samen besloten dat ik 3 tot 6 maanden zou helpen om de praktijk te organiseren waarna ik weer door zou gaan in de marketing. Samen in de praktijk werken leek Maarten en mij verre van ideaal. Maar goed, samenwerken en in de tandheelkunde werken bleek vele malen leuker dan ik ooit had gedacht en ik zou me nu geen andere carrière kunnen voorstellen.

Kun je jouw tandarts van vroeger nog herinneren? Wat voor persoon was dat?

Ik had een Indische dame als tandarts, samen met haar man had zij een praktijk achter haar woonhuis. Ik kan me nog steeds die typische geur van desinfecteringsmiddelen in de praktijk herinneren.
De tandarts was vriendelijk maar ook best hardhandig; ik herinner me dat ze zo hard aan je mond trok. Na een bezoek aan de tandarts had ik dagenlang last van uitgescheurde mondhoeken, niet het ergste op de wereld maar wel echt vervelend.

Heb je zelf weleens gaatjes gehad?

Helaas wel, tot mijn 20e had ik geen gaatjes, wel ben ik op mijn 8e van mijn crossfiets gevallen waardoor mijn voortanden waren afgebroken. Zo jammer.
Tussen mijn 20e en mijn 26e heb ik best wel een paar gaatjes gehad. Ik studeerde en nam mijn mondverzorging (net als heel veel andere dingen) niet zo serieus. Daarna heb ik een poos in Brazilie gewoond en gewerkt en veel te veel suiker gegeten. Inmiddels vind ik dat echt zonde. Ik heb namelijk geen nieuwe gaatjes gekregen maar vullingen gaan niet een leven lang mee dus dit blijft een punt van aandacht.

Is je mondverzorging anders geworden sinds je bij een tandartspraktijk werkt? Wat is er
veranderd?

Ja, sowieso het begrip dat je problemen echt kunt voorkomen door goede mondzorg, dat heeft mijn kijk hierop echt veranderd. Daarnaast ben ik echt fan van stokeren, ik heb eigenlijk altijd wel een pakje tandenstokers in de auto, keuken, of in mijn bureau liggen.

Wat vertel je op verjaardagen als mensen je vragen wat voor werk je doet?

De meeste mensen weten van ons natuurlijk wel dat wij deze praktijk hebben en Tandartspraktijk Dronten en de tandarts Almere. Soms weten mensen het niet en als ze dan geïnteresseerd zijn in wat ik doe dan vind ik het heel erg leuk om daar meer over te vertellen.
Het is ook echt leuk, inmiddels hebben we een team van ruim 100 man die elke dag bezig zijn mooie dingen te doen. Ik ben daar zo trots op!
Tegelijkertijd hebben mensen soms nog een heel klassiek idee van een tandartspraktijk en dan krijg ik de vraag of ik elke dag mijn man assisteer en of het niet vervelend is iedere dag in 1 kamer te werken. Dat laat ik dan maar zo, soms is het ook wel fijn voor mensen om in gedachten de dingen wat meer bij het oude te houden.

Waarom vind je dat mensen voor Tandarts Jordaan moeten kiezen?

Ik denk dat ik die vraag het liefst wil laten beantwoorden door alle mensen die bij ons werken en door onze patiënten. Hun oordeel is denk ik de beste reden om wel of niet voor Tandarts Jordaan te kiezen.

Maak een afspraak met Maaike van Schaik

Onze specialisten

Priscilla Nuyens
Preventieassistent
Anouk Alders
Tandartsassistent
Viktoria Uhrinyak
Tandarts
Sterre Gitz
Tandarts
Luciano Nano
Tandtechnicus
Britt Hagens tandarts amsterdam
Britt Hagens
Tandarts
Hannah van Stuivenberg tandartsassistent Amsterdam
Hannah van Stuivenberg
Tandartsassistent
Jermeika Wescott tandartsassistent Amsterdam
Jermeika Wescott
Tandartsassistent
Tandarts Amsterdam Sonia Doghri
Sonia Doghri
Tandarts
Cindy Pfeiffer mondhygienist Amsterdam
Cindy Pfeijffer
Mondhygienist
Zarina Taneva orthodontie Amsterdam
Zarina Taneva
Orthodontie assistent
Kitty Cheshire tandarts Amsterdam
Kitty Cheshire
Tandarts
Mette Rijk preventie assistent
Mette Rijk
Preventieassistent
Maria Henien tandartsassistent Amsterdam
Maria Henien
Tandartsassistent
Joaquina Muatondo
Preventieassistent
Baran Arisoy
Tandartsassistent
Alexandra Schluter
Receptioniste
Laszlo Bennis
Tandarts
Ahsan Hussain
Tandarts
Nina Nijland
Tandarts, parodontoloog in opleiding
Sophie Pijpers
Tandarts
Courtney Willems
Mondhygienist
Fruzsina Kern - Tamassy
Paro preventie assistent
Jomerlea Saculles
Tandartsassistente
Stephanie Meuffels
Timea Kern
Tandtechnicus
dr. Stefanie Schönmuth
Tandarts, gepromoveerd in M.K.A. Chirurgie
Beatriz Betti
Invisalign speaker, tandarts voor orthodontie
Rafed Bachoore
Tandarts
Claudia Rengifo paropreventie assistent
Claudia Rengifo
Paro preventie assistent
Showa van Es
Tandartsassistent
Zubair Mahmoud tandartsassistent Amsterdam
Zubair Mahmoud
Rein van Heukelom implantoloog Amsterdam
Rein van Heukelom
NVOI erkend implantoloog
Jana Chatziliontos
Vestigingsmanager
Britt Kempkens tandarts Amsterdam
Britt Kempkens
Tandarts
Leontien de Jong receptioniste
Leontien de Jong
receptioniste
Josje de Bruijne tandartsassistent Amsterdam
Josje de Bruijne
Tandartsassistent
Rozemarijn Maat
Mondhygienist
Patricia-Kneppers-Preventie-assistent-_-Prevention-assistant
Patricia Kneppers
Preventie assistent
Mgrdich-Amroian-Tandtechnicus-Dental-Technician
Mgrdich Amroian
Tandtechnicus
Marit-Bakker-Tandarts-_-Dentist
Marit Bakker
Tandarts
Linda-van-Zoomeren-Huishoudelijk-medewerkster
Linda van Zoomeren
Huishoudelijk medewerkster
Noor Toxopeus
Tandarts
Maarten Vaartjes
Tandarts en eigenaar
Anouk-van-der-Meij
Anouk van der Meij
Tandarts

Over Tandarts Jordaan

Een tandarts waar je graag naar binnen loopt. Dat is tandarts Jordaan. Dat kan zes dagen per week. Ook op zondag en in de avonduren. Je hoeft dus nooit een gaatje in je agenda te zoeken als je een gaatje hebt. 

Van een eenvoudige controle tot een uitgebreide gebitsreiniging. Je kunt bij ons terecht voor veel verschillende behandelingen. Ook als je angstig bent voor de tandarts, zit je goed bij ons. We nemen uitgebreid de tijd en beginnen pas als jij er klaar voor bent.

Als moderne tandartspraktijk in Amsterdam zorgen we ervoor dat jouw mond gezond is en blijft. We willen dat jij jouw gebit met net zoveel liefde en zorg onderhoudt als wij dat doen. Omdat je weet dat goede mondzorg belangrijk is voor je totale gezondheid. We bekijken je gebit en maken een zorgplan. Daar hoort ook een begroting bij. Zo weet je precies waar je aan toe bent. 

Een ongeluk of ernstige pijn? Dan heb je een spoedtandarts nodig: een tandarts in Amsterdam waar je zo snel mogelijk geholpen wordt. Tandarts Jordaan is zo’n tandarts. Heb je ernstige en acute pijn? Neem dan contact op met 020 – 612 12 43. Ook als je niet staat ingeschreven bij Tandarts Jordaan, kun je bij ons terecht voor een spoedgeval.

Onze blije klanten aan het woord

Zeer kundige tandarts in een prachtige praktijk. Ze werken met de nieuwste apparatuur, je wordt hier altijd snel en vriendelijk geholpen. Duidelijk te merken dat er tussen de verschillende medewerkers een goede sfeer hangt.

Marije Petersen

Werkelijk een fantastische praktijk. Ben hier al jaren patiënt. Normaal ben ik altijd lekker snel klaar met de controles, maar vandaag tijdens de lunch op mijn werk een kies doormidden gebeten. Heb Tandartsjordaan gebeld, en kon vanavond na mijn werk al meteen terecht. Behandeling verliep pijnloos en snel. Ze hebben mijn kies weten te redden, die echt diep was afgebroken. Dank jullie wel Tandartsjordaan!

Paul vI

Zeer fijn en goed geholpen. Mooi praktijk met vriendelijke en vooral kundige medewerkers. Gelukkig ben ik overgestapt!

Floris Floris

Meer dan tevreden!! Ik kom hier nu al een paar jaar en ben uitermate tevreden. Prettige praktijk met de meest geavanceerde apparatuur! Een kroon binnen 1 dag geplaatst! Geweldig

Jose Bakker

Op korte termijn kon ik terecht. Mijn voortand is op zeer vakkundige wijze hersteld. De tandarts en assistente waren zeer betrokken en het resultaat is geweldig. Nogmaals bedankt.

Nico Reen

Prima tandarts. Het is niet alleen lente in de ogen van de tandartsassistente.

Frank Schippers

Top tandartspraktijk. Een aanrader! Ik ben onwijs tevreden! Geweldig team, van de receptionisten tot de mondhygiënisten, de assistenten en de zeer kundige tandartsen met uitstekende service waarbij de patiënt centraal staat. Ze denken met je mee, stellen je op je gemak, zijn ook super met kinderen en het is een praktijk waar alles onder één dak zit. Snel en pijnloos. Ik ben heel blij dat ik hier 4 jaar geleden naartoe ben gestapt. Ik durf weer te lachen en veel van mijn kennissen en vrienden gaan ook al jaren met plezier naar deze tandartsenpraktijk. Ook heeft Tandartspraktijk Jordaan super service door ook op zondag en ’s avonds tot zelfs 22.00 uur! open te zijn! Ze zijn qua prijzen precies de gemiddelde in Noord-Holland. (Heb meerdere offertes aangevraagd). Niet goedkoop, maar logisch! De meeste prijzen zijn trouwens door de overheid bepaalt dus geen discussie. Als je voor de kwaliteit, duurzaamheid en service gaat, dan ben je bij Tandarts Jordaan aan het juist adres.

Ed Veldem

Na een ongeval kon ik gelukkig meteen bij mijn eigen tandarts terecht op een zondag. Ik heb nog nooit zo’n fijne tandarts gehad en kan iedereen aanraden om hierheen te gaan. Ze zijn ontzettend kundig, maar ook lief, vooral ook als je angstig bent voor de tandarts zoals ik. Ze nemen de tijd en stellen je gerust. Dus hierbij een grote Dankjewel!

Carlijn Pranger

Een uiterst professionele tandartsenpraktijk, zoals ik 'm niet eerder in Amsterdam en Den Haag niet ben tegengekomen. Zeer kundige tandartsen, helder uiteenzettend wat ze tijdens een behandeling precies uitvoeren en voelen goed aan hoe ze patiënten op hun gemak moeten stellen.

Rik Hoenselaar

Wat een fantastische praktijk! Het was noodzakelijk drie kronen te plaatsen, boven middenvoor. Echter, als de bestaande kroon als uitgangspunt gebruikt zou worden, zou het rijtje niet het mooist mogelijke resultaat geven. De oude kroon is daarom door tandarts Bakker kosteloos vervangen. Dit stijgt mi ver uit boven klantvriendelijkheid of betrokkenheid en heeft ook te maken met passie voor het vak. De behandeling was geruststellend, duidelijk, plezierig en professioneel. De vier kronen werden voor het afbakken door de tandtechnicus aangepast aan mijn wensen, weer zonder extra kosten. Het resultaat is een plaatje. Allen die hieraan bijdroegen: dank jullie wel!

Lilian Withagen

Extremely helpful, professional and fine dentist. When I indicated that it was exciting that I had to have my tooth pulled (which in the end was really nothing and no pain at all) they even called me the next day to ask how I was doing. 👏🏻 What toppers! My dentist fear has now also disappeared, it is not too bad if you have a good dentist.

Iris van Seben

Very friendly and helpful front desk staff. Claudia's treatment was professional and painless. Dental practice Jordaan is highly recommended!

Nadine Witteveen

020 612 12 43

Vandaag geopend tot 17:30 Morgen van 08:15 tot 17:30

Bekijk al onze openingstijden

Afspraak maken Inschrijven