Tandarts Jordaan / Kindertandarts

Kindertandarts in Amsterdam

Het eerste bezoek bij de kindertandarts staat voor de deur! Dat is spannend. Voor uw kind, maar misschien ook wel voor u. Veel ouders vragen zich af hoe zo’n bezoek zal verlopen. Want is mijn kind wel oud genoeg? En kan mijn kind wel zo lang stil zitten? Misschien doet mijn kind haar mond niet eens open?

Dit zijn allemaal doodnormale vragen die bij vele ouders door het hoofd spoken voorafgaand aan het bezoek. Hieronder vindt u tips & tricks om uw kind maar ook uzelf voor te bereiden op het eerste tandartsbezoek van uw kind.

Hoe oud moet mijn kind zijn voor het eerste tandartsbezoek?

We adviseren dat het eerste bezoek al op zeer jonge leeftijd plaatsvindt, namelijk na de doorbraak van het eerste tandje. Zo kan uw kind zo vroeg mogelijk wennen aan het tandartsbezoek. Ook kan er, wanneer uw kind vanaf jonge leeftijd en regelmatig naar de tandarts gaat, voorkomen worden dat er gaatjes ontstaan. Uit onderzoek blijkt dat veel kinderen pas rond hun vijfde levensjaar een eerste bezoek aan de tandarts of schooltandarts brengen. Dit terwijl juist uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat er al vanaf de doorbraak van het eerste tandje veel toekomstige problemen voorkomen kunnen worden.

Problemen met het melkgebit hebben ook invloed op het blijvende gebit. De kindertandarts probeert deze problemen zoveel mogelijk voor te zijn door zo vroeg mogelijk goed poets- en eetgewoontes te stimuleren en geeft advies over gebruik van de juiste tandpasta. Ook kan worden geadviseerd om de kiezen van uw kind te laten sealen.

Hoe bereid ik mijn kind het beste voor op het eerste bezoek?

Het is fijn om uw kind voor te bereiden op het eerste bezoek. Ons advies: doe dit alstublieft niet te uitvoerig en gedetailleerd. Het kinderbrein is creatief en maakt veel sprongetjes waardoor kinderen al gauw een eigen fantasiewereld creëren. Dit is in veel gevallen fantastisch, maar kan voorafgaand aan de eerste tandartsafspraak averechts werken.

Kinderen kunnen namelijk een tikkeltje angstig worden van die vele gedachtes. Daardoor kan het moeilijker worden om uw kind de stoel in te krijgen. Veel ouders vragen zich van te voren ook af of hun kind wel stil blijft zitten. Gelukkig kennen kindertandartsen hier verschillende trucjes voor.

Zijn er meerdere tandartsen bij Tandarts Jordaan waar mijn kind het beste terecht kan?

In de praktijk werken er meerdere kindertandartsen. Wist u dat een van onze tandartsen docent kindertandheelkunde aan de tandheelkundige Universiteit ACTA is? Er vindt binnen het gehele team dan ook regelmatig overleg plaats over de laatste ontwikkelingen op het gebied van Kindertandheelkunde. Zo blijven alle tandartsen, mondhygiënisten en assistentes in de praktijk in Amsterdam op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen de kindertandheelkunde.

De tandartsen bij Tandarts Jordaan behandelen uw kind allemaal volgens de “Gewoon Gaaf” methode, welke mede is ontwikkeld door het Ivoren Kruis. De praktijk heeft na een uitgebreide keuring het “Gewoon Gaaf” keurmerk vanuit het Ivoren Kruis gekregen.

Afspraak maken bij de kindertandarts?

Wilt u een afspraak inplannen bij Tandarts Jordaan voor u of uw kind? Het maken van een afspraak kan niet online. Hier kunt u ons voor bellen op 020-6121243.

Bent u nieuw bij Tandarts Jordaan? Dan dient u zichzelf eerst even in te schrijven via de website.

Kosten Kindertandarts

Als ouder bent u druk in de weer met de zorg van de kinderen. Maandagmiddag staat de drumles gepland, woensdag een speelafspraak en vrijdag is het pannenkoekendag bij oma. En het tandartsbezoek van de kinderen moet natuurlijk ook nog ergens ingepland worden.

Daar horen natuurlijk ook rekeningen bij die betaald moeten worden. Gelukkig is de zorg in Nederland zo geregeld dat u naar de kosten kindertandarts – in de meeste gevallen – niet om hoeft te kijken.

Afspraken bij de tandarts zijn voor kinderen gratis

De controleafspraken bij de tandarts en behandelingen bij de mondhygiënist zijn dus gewoon gratis voor uw kind. En dat is fijn, want als de controle afspraken goed worden bijgehouden, kan er veel narigheid voorkomen worden.

Als u precies wil weten welke kosten er vergoed worden, neem dan contact op met uw verzekeringsmaatschappij. De tandarts geeft u na de controle meestal een begroting mee voor de komende behandelingen. De begroting kunt u gebruiken om uw verzekeringsmaatschappij te raadplegen rondom vergoedingen.

Welke behandelingen vallen in de basisverzekering?

Vrijwel alle tandartskosten voor kinderen en jongeren tot 18 jaar worden namelijk gewoon vergoed binnen de basisverzekering. Dat gaat in ieder geval om de volgende behandelingen:

Over Tandarts Jordaan in Amsterdam

Een goede tandarts is niet alleen goed met tanden, maar ook met mensen. Bij Tandarts Jordaan nemen we de tijd om je goed uit te leggen wat we gaan doen en waarom. Dat doen we in een prettige en rustige omgeving in het centrum van Amsterdam. Van maandag tot en met woensdag zelfs tot 22.00 uur. Liever afspreken in het weekend? We zijn ook op zondag geopend.

Hoe dat kan? We werken met een groot team. Bij Tandarts Jordaan werken namelijk ruim 40 mensen. Samen hebben we 1280 tanden. Die lachen we regelmatig bloot. Want we zijn niet alleen een groot, maar ook een hecht en gezellig team.

Iedereen is welkom bij Tandarts Jordaan. Er is geen wachtlijst. Je schrijft je sneller in dan je je tanden poetst. En die afspraak? Die plan je ook meteen. Op een tijd die bij jouw werktijden of ritme past.

Ben je op zoek naar een spoed tandarts in Amsterdam? Ook dan zit je goed bij Tandarts Jordaan. We staan altijd klaar voor mensen met ernstige en acute pijn. Bel ons wel eerst even voordat je langskomt.

Dat kan op 020 612 12 43. Kom kennismaken met ons team van 40 mensen!

Onze blije klanten aan het woord

Zeer kundige tandarts in een prachtige praktijk. Ze werken met de nieuwste apparatuur, je wordt hier altijd snel en vriendelijk geholpen. Duidelijk te merken dat er tussen de verschillende medewerkers een goede sfeer hangt.

Marije Petersen

Werkelijk een fantastische praktijk. Ben hier al jaren patiënt. Normaal ben ik altijd lekker snel klaar met de controles, maar vandaag tijdens de lunch op mijn werk een kies doormidden gebeten. Heb Tandartsjordaan gebeld, en kon vanavond na mijn werk al meteen terecht. Behandeling verliep pijnloos en snel. Ze hebben mijn kies weten te redden, die echt diep was afgebroken. Dank jullie wel Tandartsjordaan!

Paul vI

Zeer fijn en goed geholpen. Mooi praktijk met vriendelijke en vooral kundige medewerkers. Gelukkig ben ik overgestapt!

Floris Floris

Meer dan tevreden!! Ik kom hier nu al een paar jaar en ben uitermate tevreden. Prettige praktijk met de meest geavanceerde apparatuur! Een kroon binnen 1 dag geplaatst! Geweldig

Jose Bakker

Op korte termijn kon ik terecht. Mijn voortand is op zeer vakkundige wijze hersteld. De tandarts en assistente waren zeer betrokken en het resultaat is geweldig. Nogmaals bedankt.

Nico Reen

Prima tandarts. Het is niet alleen lente in de ogen van de tandartsassistente.

Frank Schippers

Top tandartspraktijk. Een aanrader! Ik ben onwijs tevreden! Geweldig team, van de receptionisten tot de mondhygiënisten, de assistenten en de zeer kundige tandartsen met uitstekende service waarbij de patiënt centraal staat. Ze denken met je mee, stellen je op je gemak, zijn ook super met kinderen en het is een praktijk waar alles onder één dak zit. Snel en pijnloos. Ik ben heel blij dat ik hier 4 jaar geleden naartoe ben gestapt. Ik durf weer te lachen en veel van mijn kennissen en vrienden gaan ook al jaren met plezier naar deze tandartsenpraktijk. Ook heeft Tandartspraktijk Jordaan super service door ook op zondag en ’s avonds tot zelfs 22.00 uur! open te zijn! Ze zijn qua prijzen precies de gemiddelde in Noord-Holland. (Heb meerdere offertes aangevraagd). Niet goedkoop, maar logisch! De meeste prijzen zijn trouwens door de overheid bepaalt dus geen discussie. Als je voor de kwaliteit, duurzaamheid en service gaat, dan ben je bij Tandarts Jordaan aan het juist adres.

Ed Veldem

Na een ongeval kon ik gelukkig meteen bij mijn eigen tandarts terecht op een zondag. Ik heb nog nooit zo’n fijne tandarts gehad en kan iedereen aanraden om hierheen te gaan. Ze zijn ontzettend kundig, maar ook lief, vooral ook als je angstig bent voor de tandarts zoals ik. Ze nemen de tijd en stellen je gerust. Dus hierbij een grote Dankjewel!

Carlijn Pranger

Een uiterst professionele tandartsenpraktijk, zoals ik 'm niet eerder in Amsterdam en Den Haag niet ben tegengekomen. Zeer kundige tandartsen, helder uiteenzettend wat ze tijdens een behandeling precies uitvoeren en voelen goed aan hoe ze patiënten op hun gemak moeten stellen.

Rik Hoenselaar

Wat een fantastische praktijk! Het was noodzakelijk drie kronen te plaatsen, boven middenvoor. Echter, als de bestaande kroon als uitgangspunt gebruikt zou worden, zou het rijtje niet het mooist mogelijke resultaat geven. De oude kroon is daarom door tandarts Bakker kosteloos vervangen. Dit stijgt mi ver uit boven klantvriendelijkheid of betrokkenheid en heeft ook te maken met passie voor het vak. De behandeling was geruststellend, duidelijk, plezierig en professioneel. De vier kronen werden voor het afbakken door de tandtechnicus aangepast aan mijn wensen, weer zonder extra kosten. Het resultaat is een plaatje. Allen die hieraan bijdroegen: dank jullie wel!

Lilian Withagen

Extremely helpful, professional and fine dentist. When I indicated that it was exciting that I had to have my tooth pulled (which in the end was really nothing and no pain at all) they even called me the next day to ask how I was doing. 👏🏻 What toppers! My dentist fear has now also disappeared, it is not too bad if you have a good dentist.

Iris van Seben

Very friendly and helpful front desk staff. Claudia's treatment was professional and painless. Dental practice Jordaan is highly recommended!

Nadine Witteveen

020 612 12 43

Vandaag geopend tot 22:00 Morgen van 08:15 tot 22:00

Bekijk al onze openingstijden

Afspraak maken Inschrijven