Tandarts Jordaan / Kindertandarts

Kindertandarts in Amsterdam

Het eerste bezoek bij de kindertandarts staat voor de deur! Dat is spannend. Voor uw kind, maar misschien ook wel voor u. Veel ouders vragen zich af hoe zo’n bezoek zal verlopen. Want is mijn kind wel oud genoeg? En kan mijn kind wel zo lang stil zitten? Misschien doet mijn kind haar mond niet eens open?

Dit zijn allemaal doodnormale vragen die bij vele ouders door het hoofd spoken voorafgaand aan het bezoek. Hieronder vindt u tips & tricks om uw kind maar ook uzelf voor te bereiden op het eerste tandartsbezoek van uw kind.

Hoe oud moet mijn kind zijn voor het eerste tandartsbezoek?

We adviseren dat het eerste bezoek al op zeer jonge leeftijd plaatsvindt, namelijk na de doorbraak van het eerste tandje. Zo kan uw kind zo vroeg mogelijk wennen aan het tandartsbezoek. Ook kan er, wanneer uw kind vanaf jonge leeftijd en regelmatig naar de tandarts gaat, voorkomen worden dat er gaatjes ontstaan. Uit onderzoek blijkt dat veel kinderen pas rond hun vijfde levensjaar een eerste bezoek aan de tandarts brengen. Dit terwijl juist uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat er al vanaf de doorbraak van het eerste tandje veel toekomstige problemen voorkomen kunnen worden.

Problemen met het melkgebit hebben ook invloed op het blijvende gebit. De kindertandarts probeert deze problemen zoveel mogelijk voor te zijn door zo vroeg mogelijk goed poets- en eetgewoontes te stimuleren. Ook kan worden geadviseerd om de kiezen van uw kind te laten sealen.

Hoe bereid ik mijn kind het beste voor op het eerste bezoek?

Het is fijn om uw kind voor te bereiden op het eerste bezoek. Ons advies: doe dit alstublieft niet te uitvoerig en gedetailleerd. Het kinderbrein is creatief en maakt veel sprongetjes waardoor kinderen al gauw een eigen fantasiewereld creëren. Dit is in veel gevallen fantastisch, maar kan voorafgaand aan de eerste tandartsafspraak averechts werken.

Kinderen kunnen namelijk een tikkeltje angstig worden van die vele gedachtes. Daardoor kan het moeilijker worden om uw kind de stoel in te krijgen. Veel ouders vragen zich van te voren ook af of hun kind wel stil blijft zitten. Gelukkig kennen kindertandartsen hier verschillende trucjes voor.

Zijn er meerdere tandartsen bij Tandarts Jordaan waar mijn kind het beste terecht kan?

In de praktijk werken er meerdere kindertandartsen. Wist u dat een van onze tandartsen docent kindertandheelkunde aan de tandheelkundige Universiteit ACTA is? Er vindt binnen het gehele team dan ook regelmatig overleg plaats over de laatste ontwikkelingen op het gebied van Kindertandheelkunde. Zo blijven alle tandartsen, mondhygiënisten en assistentes in de praktijk op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen de kindertandheelkunde.

De tandartsen bij Tandarts Jordaan behandelen uw kind allemaal volgens de “Gewoon Gaaf” methode, welke mede is ontwikkeld door het Ivoren Kruis. De praktijk heeft na een uitgebreide keuring het “Gewoon Gaaf” keurmerk vanuit het Ivoren Kruis gekregen.

Afspraak maken bij de kindertandarts?

Wilt u een afspraak inplannen bij Tandarts Jordaan voor u of uw kind? Het maken van een afspraak kan niet online. Hier kunt u ons voor bellen op 020-6121243.

Bent u nieuw bij Tandarts Jordaan? Dan dient u zichzelf eerst even in te schrijven via de website.

Over Tandarts Jordaan in Amsterdam

Een goede tandarts is niet alleen goed met tanden, maar ook met mensen. Bij Tandarts Jordaan nemen we de tijd om je goed uit te leggen wat we gaan doen en waarom. Dat doen we in een prettige en rustige omgeving in het centrum van Amsterdam. Van maandag tot en met woensdag zelfs tot 22.00 uur. Liever afspreken in het weekend? We zijn ook op zondag geopend.

Hoe dat kan? We werken met een groot team. Bij Tandarts Jordaan werken namelijk ruim 40 mensen. Samen hebben we 1280 tanden. Die lachen we regelmatig bloot. Want we zijn niet alleen een groot, maar ook een hecht en gezellig team.

Iedereen is welkom bij Tandarts Jordaan. Er is geen wachtlijst. Je schrijft je sneller in dan je je tanden poetst. En die afspraak? Die plan je ook meteen. Op een tijd die bij jouw werktijden of ritme past.

Ben je op zoek naar een spoed tandarts in Amsterdam? Ook dan zit je goed bij Tandarts Jordaan. We staan altijd klaar voor mensen met ernstige en acute pijn. Bel ons wel eerst even voordat je langskomt.

Dat kan op 020 612 12 43. Kom kennismaken met ons team van 40 mensen!

020 612 12 43

Vandaag geopend tot 17:30 Morgen van 08:15 tot 17:30

Bekijk al onze openingstijden