Kindertandarts in Amsterdam

Eerste bezoek aan de kindertandarts

Het eerste bezoek bij de kindertandarts staat voor de deur! Dat is spannend. Voor uw kind, maar misschien ook wel voor u. Veel ouders vragen zich af hoe zo’n bezoek zal verlopen. Want is mijn kind wel oud genoeg? En kan mijn kind wel zo lang stil zitten? Misschien doet mijn kind haar mond niet eens open? Dit zijn allemaal doodnormale vragen die bij vele ouders door het hoofd spoken voorafgaand aan het bezoek. Hieronder vindt u tips & tricks om uw kind maar ook uzelf voor te bereiden op het eerste tandartsbezoek van uw kind.

Hoe oud moet mijn kind zijn voor het eerste tandartsbezoek?

We adviseren dat het eerste bezoek al op zeer jonge leeftijd plaatsvindt, namelijk na de doorbraak van het eerste tandje. Zo kan uw kind zo vroeg mogelijk wennen aan het tandartsbezoek. Ook kan er, wanneer uw kind vanaf jonge leeftijd en regelmatig naar de tandarts gaat, voorkomen worden dat er gaatjes ontstaan. Uit onderzoek blijkt dat veel kinderen pas rond hun vijfde levensjaar een eerste bezoek aan de tandarts brengen. Dit terwijl juist uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat er al vanaf de doorbraak van het eerste tandje veel toekomstige problemen voorkomen kunnen worden.

Problemen met het melkgebit hebben ook invloed op het blijvende gebit. De kindertandarts probeert deze problemen zoveel mogelijk voor te zijn door zo vroeg mogelijk goed poets- en eetgewoontes te stimuleren. Ook kan worden geadviseerd om de kiezen van uw kind te laten sealen.

Hoe bereid ik mijn kind het beste voor het eerste bezoek?

Het is fijn om uw kind voor te bereiden op het eerste bezoek. Ons advies: doe dit alstublieft niet te uitvoerig en gedetailleerd. Het kinderbrein is creatief en maakt veel sprongetjes waardoor kinderen al gauw een eigen fantasiewereld creëren. Dit is in veel gevallen fantastisch, maar kan voorafgaand aan de eerste tandartsafspraak averechts werken. Kinderen kunnen namelijk een tikkeltje angstig worden van die vele gedachtes. Daardoor kan het moeilijker worden om uw kind de stoel in te krijgen. Veel ouders vragen zich van te voren ook af of hun kind wel stil blijft zitten. Gelukkig kennen kindertandartsen hier verschillende trucjes voor.

Er zijn meerdere tandartsen in jullie praktijk, bij wie kan mijn kind het beste terecht?

In de praktijk werken er meerdere kindertandartsen. Wist u dat een van onze tandartsen docent kindertandheelkunde aan de tandheelkundige Universiteit ACTA is? Er vindt binnen het gehele team dan ook regelmatig overleg plaats over de laatste ontwikkelingen op het gebied van Kindertandheelkunde. Zo blijven alle tandartsen, mondhygiënisten en assistentes in de praktijk op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen de kindertandheelkunde.

De tandartsen bij TandartsJordaan behandelen uw kind allemaal volgens de “Gewoon Gaaf” methode, welke mede is ontwikkeld door het Ivoren Kruis. De praktijk heeft na een uitgebreide keuring het “Gewoon Gaaf” keurmerk vanuit het Ivoren Kruis gekregen.

Afspraak maken?

Wit u een afspraak inplannen voor uw kind of voor uzelf? Wanneer u klikt op deze link kunt u direct online een afspraak inplannen. Uiteraard kunt u ook telefonisch contact met ons opnemen via 020-6121243. Wij helpen u graag verder.

 

Ons team

Maak een afspraak: 020 612 12 43

Tandarts Jordaan is een zeer fijne tandarts praktijk. M Vaartjes is een kundige tandarts en hij neemt de tijd voor je. Het online afspraken maken en wijzigen werkt super makkelijk.
 • image description
 • image description
 • image description
 • image description
 • image description
F Janssen op www.independer.nl
Bij Tandarts Jordaan zijn ze zeer deskundig en werken ze zeer efficiënt. De praktijk is heel mooi en voorzien van de meest nieuwe technische apparatuur. Ik ben zeer tevreden over het mooie en goede resultaat van het personeel.
 • image description
 • image description
 • image description
 • image description
 • image description
M.A. van den Hengel op www.independer.nl
Sinds 1.5 jaar ben ik patiënt van Tandarts Jordaan. Zij helpen mij altijd snel en goed en weten daarnaast ook goed om te gaan met mijn angst voor behandelingen. Iedereen die werkt bij deze praktijk is altijd vriendelijk en neemt de tijd voor je vragen!
 • image description
 • image description
 • image description
 • image description
 • image description
J van der Welle op www.independer.nl