Tandarts Amsterdam / Kindertandarts / Tandpasta voor kinderen
Tandarts Jordaan / Tandpasta voor kinderen

Tandpasta voor kinderen

Gebruik voor baby’s en peuters tot 5 jaar speciale peutertandpasta. Omdat kleine kinderen en baby’s toch vaak de pasta inslikken is de hoeveelheid fluoride aangepast. Zowel voor volwassenen als kinderen geldt dat de tandpasta uitgespuugd moet worden na het poetsen.

Kinderen vanaf 5 jaar kunnen overstappen op volwassen tandpasta. Voor hen zijn er alleen nog wel vrolijke kinder tubes ontwikkeld. Als u zeker wilt weten of u de juiste tube heeft, moet u dit even nalezen op de tube. Hier staat meestal de juiste leeftijd aangegeven.

Fluoride is een natuurlijke stof die het glazuur harder maakt en daardoor minder kwetsbaar wordt. Het gebruik van de juiste hoeveelheid fluoride helpt zo gaatjes in tanden en kiezen te voorkomen.

Veel ouders vragen zich af of de stof fluoride niet schadelijk is voor hun kind. Er zijn dan ook veel ouders die fluoride liever vermijden en kiezen voor tandpasta zonder fluoride. Wetenschappelijk onderzoeken heeft aangetoond dat de hoeveelheid fluoride zo laag is dat dit niet schadelijk is voor de gezondheid. De voordelen van het gebruik van fluoride, harder glazuur, aantoonbaar minder cariës en dus gaatjes, wegen niet op tegen de mogelijke nadelen.

Onze specialisten

Yat-Sen-Receptionist_Receptionist

Yat Sen Nepomuceno

Receptionist

Soraya-Sabir-Receptioniste-_-Receptionist

Soraya Sabir

Receptioniste

Rozemarijn-Maat-Mondhygienist_Oral-Hygienist

Rozemarijn Maat

Mondhygienist

Over Tandarts Jordaan in Amsterdam

Een goede tandarts is niet alleen goed met tanden, maar ook met mensen. Bij Tandarts Jordaan nemen we de tijd om je goed uit te leggen wat we gaan doen en waarom. Dat doen we in een prettige en rustige omgeving in het centrum van Amsterdam. Van maandag tot en met woensdag zelfs tot 22.00 uur. Liever afspreken in het weekend? We zijn ook op zondag geopend.

Hoe dat kan? We werken met een groot team. Bij Tandarts Jordaan werken namelijk ruim 40 mensen. Samen hebben we 1280 tanden. Die lachen we regelmatig bloot. Want we zijn niet alleen een groot, maar ook een hecht en gezellig team.

Iedereen is welkom bij Tandarts Jordaan. Er is geen wachtlijst. Je schrijft je sneller in dan je je tanden poetst. En die afspraak? Die plan je ook meteen. Op een tijd die bij jouw werktijden of ritme past.

Ben je op zoek naar een spoed tandarts in Amsterdam? Ook dan zit je goed bij Tandarts Jordaan. We staan altijd klaar voor mensen met ernstige en acute pijn. Bel ons wel eerst even voordat je langskomt.

Dat kan op 020 612 12 43. Kom kennismaken met ons team van 40 mensen!

Vandaag gesloten, morgen van 09:30 tot 18:00