Tandarts Jordaan / Mondhygiënist

Mondhygiënist in Amsterdam

Als je naar de schoonheidsspecialist gaat, mag je ook zeker een bezoekje aan de mondhygiënist in Amsterdam niet overslaan. Mondverzorging is namelijk een belangrijk deel van je gehele verzorging. Een gezonde mond helpt niet alleen gaatjes te voorkomen, maar ook hart- en vaatziekten en ontstekingen in de rest van je lichaam.

De mondhygiënist zorgt ervoor dat jouw mondhygiëne weer op peil is. Hoe? Door professioneel je gebit te reinigen en je tips en aanwijzingen te geven. Zo kun je nog beter voor je gebit zorgen. 

Bij deze klachten kan een mondhygiënist helpen

Bij sommige klachten is een controlebezoek niet voldoende. Samen met een mondhygiënist lossen jullie verschillende klachten gemakkelijk op. De mondhygiënist reinigt je gebit grondig en geeft je tips om de klachten in het vervolg te voorkomen

In deze situaties is het slim om een afspraak met onze mondhygiënist in Amsterdam te maken. 

 • Je hebt snel last van tandsteen
 • Je tandvlees bloedt tijdens het poetsen
 • Je hebt loszittende tanden of kiezen
 • Je tandvlees is rood en gezwollen
 • Je hebt gevoelige tanden
 • Je adem ruikt niet fris
 • Je tandvlees trekt zich terug
 • Je hebt regelmatig een gaatje

Jouw behandeling bij de mondhygiënist

Je behandeling start met een PPS-meting, waarbij de mondhygiënist kijkt hoeveel ruimte er tussen je tanden en kiezen zit. Ook wordt je tandvlees beoordeeld met een score tussen de 1 en 3. Op basis daarvan bepaalt de mondhygiënist welke behandeling er nodig is. 

Na de PPS-meting start je gebitsbehandeling. Dit is wat je mondhygiënist allemaal zou kunnen doen: 

 • Tandplak, aanslag en tandsteen verwijderen
 • Ontstoken tandvlees behandelen
 • Fluoride aanbrengen
 • Worteloppervlakken onder je tandvlees goed reinigen
 • Sealen
 • Vullingen polijsten
 • Worteloppervlakken glad maken
 • Tips geven over hoe je jouw gebit zo goed mogelijk verzorgt

Wij zijn een GBT gecertificeerde praktijk

Tandarts Jordaan is een officiële GBT-praktijk. Al onze mondhygiënisten zijn gecertificeerd als GBT-practioner en werken volgens de GBT-methode. Hierdoor ben je verzekerd van behandelingen die gebaseerd zijn op de nieuwste technieken en inzichten op het gebied van gebitsreiniging en mondhygiëne.

Afspraak maken bij onze mondhygiënist in Amsterdam

Ben je op zoek naar een professionele en deskundige mondhygiënist in Amsterdam? Maak dan online een afspraak bij Tandarts Jordaan. Je kiest zelf voor een datum en tijd die jou het beste uitkomen.

Bij wie je ook in de stoel zit: al onze mondhygiënisten zijn ingeschreven in het kwaliteitsregister mondhygiënisten. Ook zijn ze helemaal op de hoogte van de laatste ontwikkelingen omdat ze regelmatig cursussen volgen.

Naast een behandeling bij onze uitstekende mondhygiënisten, kun je bij Tandarts Jordaan ook terecht voor het bleken van je tanden of – mocht het helaas nodig zijn – het vullen van gaatjes.

Veelgestelde vragen over de mondhygiënist

De tarieven van verschillende behandelingen worden elk jaar opnieuw vastgesteld. Ze zijn dus bij iedere tandarts hetzelfde.

Wij raden je aan je halfjaarlijkse tandartscontrole altijd te combineren met een afspraak bij de mondhygiënist. 2 keer per jaar dus. 

Dat hangt af van je verzekering. Heb je alleen een basisverzekering? Dan betaal je de behandeling zelf. Als je een aanvullende verzekering voor de tandarts hebt, krijg je meestal een vergoeding. Check dit altijd even zelf in je zorgpolis of neem contact op met je zorgverzekeraar. Zo kom je niet voor verrassingen te staan. 

Uitzondering: voor kinderen vallen de kosten voor een mondhygiënist wel binnen de basisverzekering. 

Onze specialisten

Priscilla Nuyens
Preventieassistent
Anouk Alders
Tandartsassistent
Viktoria Uhrinyak
Tandarts
Sterre Gitz
Tandarts
Luciano Nano
Tandtechnicus
Britt Hagens tandarts amsterdam
Britt Hagens
Tandarts
Hannah van Stuivenberg tandartsassistent Amsterdam
Hannah van Stuivenberg
Tandartsassistent
Jermeika Wescott tandartsassistent Amsterdam
Jermeika Wescott
Tandartsassistent
Tandarts Amsterdam Sonia Doghri
Sonia Doghri
Tandarts
Cindy Pfeiffer mondhygienist Amsterdam
Cindy Pfeijffer
Mondhygienist
Zarina Taneva orthodontie Amsterdam
Zarina Taneva
Orthodontie assistent
Kitty Cheshire tandarts Amsterdam
Kitty Cheshire
Tandarts
Mette Rijk preventie assistent
Mette Rijk
Preventieassistent
Maria Henien tandartsassistent Amsterdam
Maria Henien
Tandartsassistent
Joaquina Muatondo
Preventieassistent
Baran Arisoy
Tandartsassistent
Alexandra Schluter
Receptioniste
Laszlo Bennis
Tandarts
Ahsan Hussain
Tandarts
Nina Nijland
Tandarts, parodontoloog in opleiding
Sophie Pijpers
Tandarts
Courtney Willems
Mondhygienist
Fruzsina Kern - Tamassy
Paro preventie assistent
Jomerlea Saculles
Tandartsassistente
Stephanie Meuffels
Timea Kern
Tandtechnicus
dr. Stefanie Schönmuth
Tandarts, gepromoveerd in M.K.A. Chirurgie
Beatriz Betti
Invisalign speaker, tandarts voor orthodontie
Rafed Bachoore
Tandarts
Claudia Rengifo paropreventie assistent
Claudia Rengifo
Paro preventie assistent
Showa van Es
Tandartsassistent
Zubair Mahmoud tandartsassistent Amsterdam
Zubair Mahmoud
Rein van Heukelom implantoloog Amsterdam
Rein van Heukelom
NVOI erkend implantoloog
Jana Chatziliontos
Vestigingsmanager
Britt Kempkens tandarts Amsterdam
Britt Kempkens
Tandarts
Leontien de Jong receptioniste
Leontien de Jong
receptioniste
Josje de Bruijne tandartsassistent Amsterdam
Josje de Bruijne
Tandartsassistent
Rozemarijn Maat
Mondhygienist
Patricia-Kneppers-Preventie-assistent-_-Prevention-assistant
Patricia Kneppers
Preventie assistent
Mgrdich-Amroian-Tandtechnicus-Dental-Technician
Mgrdich Amroian
Tandtechnicus
Marit-Bakker-Tandarts-_-Dentist
Marit Bakker
Tandarts
Linda-van-Zoomeren-Huishoudelijk-medewerkster
Linda van Zoomeren
Huishoudelijk medewerkster
Noor Toxopeus
Tandarts
Maarten Vaartjes
Tandarts en eigenaar
Anouk-van-der-Meij
Anouk van der Meij
Tandarts

Over Tandarts Jordaan

Een tandarts waar je graag naar binnen loopt. Dat is tandarts Jordaan. Dat kan zes dagen per week. Ook op zondag en in de avonduren. Je hoeft dus nooit een gaatje in je agenda te zoeken als je een gaatje hebt. 

Van een eenvoudige controle tot een uitgebreide gebitsreiniging. Je kunt bij ons terecht voor veel verschillende behandelingen. Ook als je angstig bent voor de tandarts, zit je goed bij ons. We nemen uitgebreid de tijd en beginnen pas als jij er klaar voor bent.

Als moderne tandartspraktijk in Amsterdam zorgen we ervoor dat jouw mond gezond is en blijft. We willen dat jij jouw gebit met net zoveel liefde en zorg onderhoudt als wij dat doen. Omdat je weet dat goede mondzorg belangrijk is voor je totale gezondheid. We bekijken je gebit en maken een zorgplan. Daar hoort ook een begroting bij. Zo weet je precies waar je aan toe bent. 

Een ongeluk of ernstige pijn? Dan heb je een spoedtandarts nodig: een tandarts in Amsterdam waar je zo snel mogelijk geholpen wordt. Tandarts Jordaan is zo’n tandarts. Heb je ernstige en acute pijn? Neem dan contact op met 020 – 612 12 43. Ook als je niet staat ingeschreven bij Tandarts Jordaan, kun je bij ons terecht voor een spoedgeval.

Onze blije klanten aan het woord

Zeer kundige tandarts in een prachtige praktijk. Ze werken met de nieuwste apparatuur, je wordt hier altijd snel en vriendelijk geholpen. Duidelijk te merken dat er tussen de verschillende medewerkers een goede sfeer hangt.

Marije Petersen

Werkelijk een fantastische praktijk. Ben hier al jaren patiënt. Normaal ben ik altijd lekker snel klaar met de controles, maar vandaag tijdens de lunch op mijn werk een kies doormidden gebeten. Heb Tandartsjordaan gebeld, en kon vanavond na mijn werk al meteen terecht. Behandeling verliep pijnloos en snel. Ze hebben mijn kies weten te redden, die echt diep was afgebroken. Dank jullie wel Tandartsjordaan!

Paul vI

Zeer fijn en goed geholpen. Mooi praktijk met vriendelijke en vooral kundige medewerkers. Gelukkig ben ik overgestapt!

Floris Floris

Meer dan tevreden!! Ik kom hier nu al een paar jaar en ben uitermate tevreden. Prettige praktijk met de meest geavanceerde apparatuur! Een kroon binnen 1 dag geplaatst! Geweldig

Jose Bakker

Op korte termijn kon ik terecht. Mijn voortand is op zeer vakkundige wijze hersteld. De tandarts en assistente waren zeer betrokken en het resultaat is geweldig. Nogmaals bedankt.

Nico Reen

Prima tandarts. Het is niet alleen lente in de ogen van de tandartsassistente.

Frank Schippers

Top tandartspraktijk. Een aanrader! Ik ben onwijs tevreden! Geweldig team, van de receptionisten tot de mondhygiënisten, de assistenten en de zeer kundige tandartsen met uitstekende service waarbij de patiënt centraal staat. Ze denken met je mee, stellen je op je gemak, zijn ook super met kinderen en het is een praktijk waar alles onder één dak zit. Snel en pijnloos. Ik ben heel blij dat ik hier 4 jaar geleden naartoe ben gestapt. Ik durf weer te lachen en veel van mijn kennissen en vrienden gaan ook al jaren met plezier naar deze tandartsenpraktijk. Ook heeft Tandartspraktijk Jordaan super service door ook op zondag en ’s avonds tot zelfs 22.00 uur! open te zijn! Ze zijn qua prijzen precies de gemiddelde in Noord-Holland. (Heb meerdere offertes aangevraagd). Niet goedkoop, maar logisch! De meeste prijzen zijn trouwens door de overheid bepaalt dus geen discussie. Als je voor de kwaliteit, duurzaamheid en service gaat, dan ben je bij Tandarts Jordaan aan het juist adres.

Ed Veldem

Na een ongeval kon ik gelukkig meteen bij mijn eigen tandarts terecht op een zondag. Ik heb nog nooit zo’n fijne tandarts gehad en kan iedereen aanraden om hierheen te gaan. Ze zijn ontzettend kundig, maar ook lief, vooral ook als je angstig bent voor de tandarts zoals ik. Ze nemen de tijd en stellen je gerust. Dus hierbij een grote Dankjewel!

Carlijn Pranger

Een uiterst professionele tandartsenpraktijk, zoals ik 'm niet eerder in Amsterdam en Den Haag niet ben tegengekomen. Zeer kundige tandartsen, helder uiteenzettend wat ze tijdens een behandeling precies uitvoeren en voelen goed aan hoe ze patiënten op hun gemak moeten stellen.

Rik Hoenselaar

Wat een fantastische praktijk! Het was noodzakelijk drie kronen te plaatsen, boven middenvoor. Echter, als de bestaande kroon als uitgangspunt gebruikt zou worden, zou het rijtje niet het mooist mogelijke resultaat geven. De oude kroon is daarom door tandarts Bakker kosteloos vervangen. Dit stijgt mi ver uit boven klantvriendelijkheid of betrokkenheid en heeft ook te maken met passie voor het vak. De behandeling was geruststellend, duidelijk, plezierig en professioneel. De vier kronen werden voor het afbakken door de tandtechnicus aangepast aan mijn wensen, weer zonder extra kosten. Het resultaat is een plaatje. Allen die hieraan bijdroegen: dank jullie wel!

Lilian Withagen

Extremely helpful, professional and fine dentist. When I indicated that it was exciting that I had to have my tooth pulled (which in the end was really nothing and no pain at all) they even called me the next day to ask how I was doing. 👏🏻 What toppers! My dentist fear has now also disappeared, it is not too bad if you have a good dentist.

Iris van Seben

Very friendly and helpful front desk staff. Claudia's treatment was professional and painless. Dental practice Jordaan is highly recommended!

Nadine Witteveen

Vandaag gesloten, morgen van 09:30 tot 18:00

Afspraak maken Inschrijven