Tandarts Amsterdam / Tandarts Behandelingen / Wortelkanaalbehandeling
Tandarts Jordaan / Wortelkanaalbehandeling

Wortelkanaalbehandeling in Amsterdam

Een acute wortelkanaalontsteking herken je meteen. Het is een heftige en acute pijn. Maar er kan ook een hoop mis zijn zonder dat je het merkt. Soms is je wortelkanaal ontstoken maar is de zenuw van de wortel al dood. Dat is verraderlijk, want hierdoor heb je geen klachten. En ondertussen baant de ontsteking zich wel een weg door het bot. Ook dan is een wortelkanaalbehandeling noodzakelijk. 

Zo gaat een wortelkanaalbehandeling in z’n werk

Voordat we een wortelkanaalbehandeling uitvoeren, maken we eerst een een röntgenfoto van je kaak. Zo weten we zeker dat een wortelkanaalbehandeling nodig is en kunnen we ook lokaliseren waar de ontsteking zit.
Daarna krijg je een plaatselijke verdoving. We openen vervolgens de bovenkant van je tand of kies. Zo kunnen we makkelijk het weefsel verwijderen dat voor druk op je tandzenuw zorgt. We reinigen dan de tand of kies, en de ontstane ruimte vullen we op. Als je tand of kies er te slecht aan toe is, vervangen we die voor een kroon.

Hoe lang we bezig zijn? Dat hangt af van het aantal ontstoken wortelkanalen. Meestal varieert de behandeling van een uur tot anderhalf uur.

Zonder pijn naar huis na een wortelkanaalbehandeling

Geen zorgen. Natuurlijk laten we je niet met pijn naar huis gaan. We verlossen jou juist van de pijn. Na de behandeling geven we je een goede pijnstiller mee naar huis die de napijn onderdrukt.

Met spoed een wortelkanaalbehandeling in Amsterdam nodig?

Spoedgeval? Je kunt bij ons terecht. Bel naar 020 – 612 12 43 en wij behandelen je zo snel mogelijk.

Bij Tandarts Jordaan kun je ook altijd terecht voor een tandarts controle, een afspraak bij de mondhygiënist of voor tandheelkundige spoedgevallen in Amsterdam.

Onze specialisten

Yat Sen Nepomuceno

Receptionist

Soraya Sabir

Receptioniste

Rozemarijn Maat

Mondhygienist

Rochelle Makdonal

Preventie assistent

Over Tandarts Jordaan in Amsterdam

Een goede tandarts is niet alleen goed met tanden, maar ook met mensen. Bij Tandarts Jordaan nemen we de tijd om je goed uit te leggen wat we gaan doen en waarom. Dat doen we in een prettige en rustige omgeving in het centrum van Amsterdam. Van maandag tot en met woensdag zelfs tot 22.00 uur. Liever afspreken in het weekend? We zijn ook op zondag geopend.

Hoe dat kan? We werken met een groot team. Bij Tandarts Jordaan werken namelijk ruim 40 mensen. Samen hebben we 1280 tanden. Die lachen we regelmatig bloot. Want we zijn niet alleen een groot, maar ook een hecht en gezellig team.

Iedereen is welkom bij Tandarts Jordaan. Er is geen wachtlijst. Je schrijft je sneller in dan je je tanden poetst. En die afspraak? Die plan je ook meteen. Op een tijd die bij jouw werktijden of ritme past.

Ben je op zoek naar een spoed tandarts in Amsterdam? Ook dan zit je goed bij Tandarts Jordaan. We staan altijd klaar voor mensen met ernstige en acute pijn. Bel ons wel eerst even voordat je langskomt.

Dat kan op 020 612 12 43. Kom kennismaken met ons team van 40 mensen!

020 612 12 43

Vandaag geopend tot 17:30 Morgen van 08:15 tot 17:30

Bekijk al onze openingstijden