Tandarts Amsterdam / Tandarts Behandelingen / Wortelkanaalbehandeling
Tandarts Jordaan / Wortelkanaalbehandeling

Wortelkanaalbehandeling in Amsterdam

Een acute wortelkanaalontsteking herken je meteen. Het is een heftige en acute pijn. Maar er kan ook een hoop mis zijn zonder dat je het merkt.

Soms is je wortelkanaal ontstoken maar is de zenuw van de wortel al dood. Dat is verraderlijk, want hierdoor heb je geen klachten. En ondertussen baant de ontsteking zich wel een weg door het bot. Ook dan is een wortelkanaalbehandeling noodzakelijk. 

Zo gaat een wortelkanaalbehandeling in z’n werk

Voordat we een wortelkanaalbehandeling uitvoeren, maken we eerst een een röntgenfoto van je kaak. Zo weten we zeker dat een wortelkanaalbehandeling nodig is en kunnen we ook lokaliseren waar de ontsteking zit.

Daarna krijg je een plaatselijke verdoving. We openen vervolgens de bovenkant van je tand of kies. Zo kunnen we makkelijk het weefsel verwijderen dat voor druk op je tandzenuw zorgt.

We reinigen dan de tand of kies, en de ontstane ruimte vullen we op. Als je tand of kies er te slecht aan toe is, vervangen we die voor een kroon.

Samengevat bestaat een wortelkanaalbehandeling uit de volgende stappen:

  • Voor, tijdens en na de behandeling maakt de tandarts röntgenfoto’s. Zo krijgt hij of zij een goed beeld van hoe je tand of kies er uit ziet en hoe de ingreep verloopt.
  • Meestal krijg je een lokale verdoving. In sommige gevallen is de zenuw in het wortelkanaal door de infectie helemaal afgestorven. Dan is een verdoving niet nodig. Maar je kiest altijd zelf of je wel of geen verdoving neemt.
  • Dan plaatst de tandarts een rubberdam. Dat is een rubberen lap waarmee je geïnfecteerde tand of kies van de rest van je mond wordt afgeschermd. Zo komen er geen bacteriën in je tand of kies nadat de tandarts deze net heeft schoongemaakt.
  • Daarna boort de tandarts een opening in je tand of kies. Op die manier ontstaat toegang tot het wortelkanaal.
  • Vervolgens haalt je tandarts met een roterende vijl de inhoud van het wortelkanaal weg. Dat maakt het kanaal ook meteen wat breder.
  • Dan is het tijd om het wortelkanaal met een desinfecterend spoelmiddel te spoelen.
  • Als laatste vult de tandarts het kanaal met vulmateriaal. Dat sluit het wortelkanaal goed af, zodat de kans op een nieuwe ontsteking een stuk kleiner wordt

 

Hoe lang we bezig zijn? Dat hangt af van het aantal ontstoken wortelkanalen. Meestal varieert de behandeling van een uur tot anderhalf uur.

Zonder pijn naar huis na een wortelkanaalbehandeling

Geen zorgen. Natuurlijk laten we je niet met pijn naar huis gaan. We verlossen jou juist van de pijn. Na de behandeling geven we je een goede pijnstiller mee naar huis die de napijn onderdrukt.

De nazorg van een wortelkanaalbehandeling

Na de ingreep is het verstandig om nog even te wachten met eten en drinken tot de verdoving is uitgewerkt. Dat gebeurt meestal na 1 tot 2 uur. Verder mag je alles meteen weer doen. Ook tandenpoetsen en stoken is geen probleem.

Heb je napijn? Gebruik dan paracetamol om deze te verzachten. Napijn verdwijnt vaak na een paar dagen tot een week.

Ontstaat er een zwelling? Leg dan 15 tot 20 minuten een coolpack of ijs tegen je wang. Na ongeveer 5 dagen is de zwelling meestal helemaal weg.

De genezing

Na een wortelkanaalbehandeling verdwijnen klachten als pijn en zwelling dus vrij snel. Maar dat betekent niet dat de ontsteking ook meteen genezen is.

Als de ontsteking al in het bot zat dan duurt het vaak wel een half jaar tot enkele jaren voor de ontsteking echt weg is. De tandarts maakt daarom regelmatig een röntgenfoto om te zien hoe het staat met je genezing.

Soms blijkt dan dat je een nieuwe ingreep nodig hebt, maar in de meeste gevallen heb je aan 1 wortelkanaalbehandeling genoeg.

Heb je last van bijvoorbeeld gevoelige tanden bij warm of koud drinken of pijn bij het kauwen? Bel ons dan even voor een afspraak, want misschien heb je een wortelkanaalontsteking.

Met spoed een wortelkanaalbehandeling in Amsterdam nodig?

Spoedgeval? Je kunt bij ons terecht. Bel naar 020 – 612 12 43 en wij behandelen je zo snel mogelijk.

Bij Tandarts Jordaan kun je ook altijd terecht voor een tandarts controle, een afspraak bij de mondhygiënist of voor tandheelkundige spoedgevallen in Amsterdam.

Onze specialisten

Mette Rijk
Preventieassistent
Maria Henien
Tandartsassistent
Lieke Tijhuis
Mondhygiënist
Joaquina Muatondo
Preventieassistent
Baran Arisoy
Tandartsassistent
Alexandra Schluter
Receptioniste
Laszlo Bennis
Tandarts
Ahsan Hussain
Tandarts
Nina Nijland
Tandarts, parodontoloog in opleiding
Dewi Zwiers Mondhygienist Amsterdam
Dewi Zwiers
Mondhygiënist
Sophie Pijpers
Tandarts
Ohannes Shamilian
Tandartsassistent
Courtney Willems
Mondhygienist
Fruzsina Kern - Tamassy
Paro preventie assistent
Jomerlea Saculles
Tandartsassistente
Stephanie Meuffels
Timea Kern
Tandtechnicus
dr. Stefanie Schönmuth
Tandarts, gepromoveerd in M.K.A. Chirurgie
Beatriz Betti
Orthodontie, Invisalign doctor
Rafed Bachoore
Tandarts
Claudia Rengifo paropreventie assistent
Claudia Rengifo
Paro preventie assistent
Showa van Es
Tandartsassistent
Zubair Mahmoud tandartsassistent Amsterdam
Zubair Mahmoud
Rein van Heukelom
NVOI erkend implantoloog
Jana Chatziliontos
Front- en Backofficemedewerker
Britt Kempkens tandarts Amsterdam
Britt Kempkens
Tandarts
Leontien de Jong receptioniste
Leontien de Jong
receptioniste
Josje de Bruijne
Tandartsassistent
Rozemarijn Maat
Mondhygienist
Patricia-Kneppers-Preventie-assistent-_-Prevention-assistant
Patricia Kneppers
Preventie assistent
Mgrdich-Amroian-Tandtechnicus-Dental-Technician
Mgrdich Amroian
Tandtechnicus
Marit-Bakker-Tandarts-_-Dentist
Marit Bakker
Tandarts
Linda-van-Zoomeren-Huishoudelijk-medewerkster
Linda van Zoomeren
Huishoudelijk medewerkster
Jolanda-van-den-Bosch-Preventie-assistent-_-Prevention-assistant
Jolanda van den Bosch
Preventie assistent
Noor Toxopeus
Tandarts
Maarten Vaartjes
Tandarts en eigenaar
Anouk-van-der-Meij
Anouk van der Meij
Tandarts

Over Tandarts Jordaan

Een tandarts waar je graag naar binnen loopt. Dat is tandarts Jordaan. Dat kan zes dagen per week. Ook op zondag en in de avonduren. Je hoeft dus nooit een gaatje in je agenda te zoeken als je een gaatje hebt. 

Van een eenvoudige controle tot een uitgebreide gebitsreiniging. Je kunt bij ons terecht voor veel verschillende behandelingen. Ook als je angstig bent voor de tandarts, zit je goed bij ons. We nemen uitgebreid de tijd en beginnen pas als jij er klaar voor bent.

Als moderne tandartspraktijk in Amsterdam zorgen we ervoor dat jouw mond gezond is en blijft. We willen dat jij jouw gebit met net zoveel liefde en zorg onderhoudt als wij dat doen. Omdat je weet dat goede mondzorg belangrijk is voor je totale gezondheid. We bekijken je gebit en maken een zorgplan. Daar hoort ook een begroting bij. Zo weet je precies waar je aan toe bent. 

Een ongeluk of ernstige pijn? Dan heb je een spoedtandarts nodig: een tandarts in Amsterdam waar je zo snel mogelijk geholpen wordt. Tandarts Jordaan is zo’n tandarts. Heb je ernstige en acute pijn? Neem dan contact op met 020 – 612 12 43. Ook als je niet staat ingeschreven bij Tandarts Jordaan, kun je bij ons terecht voor een spoedgeval.

Onze blije klanten aan het woord

Zeer kundige tandarts in een prachtige praktijk. Ze werken met de nieuwste apparatuur, je wordt hier altijd snel en vriendelijk geholpen. Duidelijk te merken dat er tussen de verschillende medewerkers een goede sfeer hangt.

Marije Petersen

Werkelijk een fantastische praktijk. Ben hier al jaren patiënt. Normaal ben ik altijd lekker snel klaar met de controles, maar vandaag tijdens de lunch op mijn werk een kies doormidden gebeten. Heb Tandartsjordaan gebeld, en kon vanavond na mijn werk al meteen terecht. Behandeling verliep pijnloos en snel. Ze hebben mijn kies weten te redden, die echt diep was afgebroken. Dank jullie wel Tandartsjordaan!

Paul vI

Zeer fijn en goed geholpen. Mooi praktijk met vriendelijke en vooral kundige medewerkers. Gelukkig ben ik overgestapt!

Floris Floris

Meer dan tevreden!! Ik kom hier nu al een paar jaar en ben uitermate tevreden. Prettige praktijk met de meest geavanceerde apparatuur! Een kroon binnen 1 dag geplaatst! Geweldig

Jose Bakker

Op korte termijn kon ik terecht. Mijn voortand is op zeer vakkundige wijze hersteld. De tandarts en assistente waren zeer betrokken en het resultaat is geweldig. Nogmaals bedankt.

Nico Reen

Prima tandarts. Het is niet alleen lente in de ogen van de tandartsassistente.

Frank Schippers

Top tandartspraktijk. Een aanrader! Ik ben onwijs tevreden! Geweldig team, van de receptionisten tot de mondhygiënisten, de assistenten en de zeer kundige tandartsen met uitstekende service waarbij de patiënt centraal staat. Ze denken met je mee, stellen je op je gemak, zijn ook super met kinderen en het is een praktijk waar alles onder één dak zit. Snel en pijnloos. Ik ben heel blij dat ik hier 4 jaar geleden naartoe ben gestapt. Ik durf weer te lachen en veel van mijn kennissen en vrienden gaan ook al jaren met plezier naar deze tandartsenpraktijk. Ook heeft Tandartspraktijk Jordaan super service door ook op zondag en ’s avonds tot zelfs 22.00 uur! open te zijn! Ze zijn qua prijzen precies de gemiddelde in Noord-Holland. (Heb meerdere offertes aangevraagd). Niet goedkoop, maar logisch! De meeste prijzen zijn trouwens door de overheid bepaalt dus geen discussie. Als je voor de kwaliteit, duurzaamheid en service gaat, dan ben je bij Tandarts Jordaan aan het juist adres.

Ed Veldem

Na een ongeval kon ik gelukkig meteen bij mijn eigen tandarts terecht op een zondag. Ik heb nog nooit zo’n fijne tandarts gehad en kan iedereen aanraden om hierheen te gaan. Ze zijn ontzettend kundig, maar ook lief, vooral ook als je angstig bent voor de tandarts zoals ik. Ze nemen de tijd en stellen je gerust. Dus hierbij een grote Dankjewel!

Carlijn Pranger

Een uiterst professionele tandartsenpraktijk, zoals ik 'm niet eerder in Amsterdam en Den Haag niet ben tegengekomen. Zeer kundige tandartsen, helder uiteenzettend wat ze tijdens een behandeling precies uitvoeren en voelen goed aan hoe ze patiënten op hun gemak moeten stellen.

Rik Hoenselaar

Wat een fantastische praktijk! Het was noodzakelijk drie kronen te plaatsen, boven middenvoor. Echter, als de bestaande kroon als uitgangspunt gebruikt zou worden, zou het rijtje niet het mooist mogelijke resultaat geven. De oude kroon is daarom door tandarts Bakker kosteloos vervangen. Dit stijgt mi ver uit boven klantvriendelijkheid of betrokkenheid en heeft ook te maken met passie voor het vak. De behandeling was geruststellend, duidelijk, plezierig en professioneel. De vier kronen werden voor het afbakken door de tandtechnicus aangepast aan mijn wensen, weer zonder extra kosten. Het resultaat is een plaatje. Allen die hieraan bijdroegen: dank jullie wel!

Lilian Withagen

Extremely helpful, professional and fine dentist. When I indicated that it was exciting that I had to have my tooth pulled (which in the end was really nothing and no pain at all) they even called me the next day to ask how I was doing. 👏🏻 What toppers! My dentist fear has now also disappeared, it is not too bad if you have a good dentist.

Iris van Seben

Very friendly and helpful front desk staff. Claudia's treatment was professional and painless. Dental practice Jordaan is highly recommended!

Nadine Witteveen

020 612 12 43

Vandaag geopend tot 18:00 Morgen van 08:15 tot 22:00

Bekijk al onze openingstijden

Afspraak maken Inschrijven