Tandarts Jordaan / Eerste tandje

Eerste tandje

Uw baby is de laatste tijd iets huilerig en onrustig. En ook steeds vaker stopt hij van alles in zijn mond om op te bijten. Het is zo ver. De eerste tandje breken door! De doorbraak van het eerste tandje gebeurt meestal als uw baby tussen de 4 en 8 maanden oud is. Bij sommige kinderen vindt de doorbraak later plaats, daar hoeft u niet ongerust over te zijn.

De eerste tandjes breken meestal onder in het gebit door. Dit zijn meestal de snijtanden. Het tandvlees kan rood en gezwollen zijn, maar het kan ook wit uitvallen. Nadat de snijtanden zijn doorgebroken, komen langzaam de andere tanden door. Als uw kind tussen de twee en drie jaar oud is, is het melkgebit normaal gesproken compleet.

Na de doorbraak van het eerste tandje kan uw kind al naar de tandarts. Uw kind kan wennen aan het tandartsbezoek. Ook geeft de kindertandarts of mondhygiënist u tips en tricks mee om uw kind te beste mondverzorging te bieden.

Zodra het eerste tandje is doorgebroken begint u al met poetsen. Ook als dit nog maar een wit puntje is. U begint met 1 keer per dag poetsen, na de 2e verjaardag poetst u 2 keer per dag. Voor baby’s zijn er speciale kindertandpasta’s ontwikkeld met een lagere dosering fluoride. Ook bestaan er kindertandenborstels met zachte borstelharen speciaal ontworpen voor het babygebitje.

Onze specialisten

Yat-Sen-Receptionist_Receptionist

Yat Sen Nepomuceno

Receptionist

Soraya-Sabir-Receptioniste-_-Receptionist

Soraya Sabir

Receptioniste

Rozemarijn-Maat-Mondhygienist_Oral-Hygienist

Rozemarijn Maat

Mondhygienist

Over Tandarts Jordaan in Amsterdam

Een goede tandarts is niet alleen goed met tanden, maar ook met mensen. Bij Tandarts Jordaan nemen we de tijd om je goed uit te leggen wat we gaan doen en waarom. Dat doen we in een prettige en rustige omgeving in het centrum van Amsterdam. Van maandag tot en met woensdag zelfs tot 22.00 uur. Liever afspreken in het weekend? We zijn ook op zondag geopend.

Hoe dat kan? We werken met een groot team. Bij Tandarts Jordaan werken namelijk ruim 40 mensen. Samen hebben we 1280 tanden. Die lachen we regelmatig bloot. Want we zijn niet alleen een groot, maar ook een hecht en gezellig team.

Iedereen is welkom bij Tandarts Jordaan. Er is geen wachtlijst. Je schrijft je sneller in dan je je tanden poetst. En die afspraak? Die plan je ook meteen. Op een tijd die bij jouw werktijden of ritme past.

Ben je op zoek naar een spoed tandarts in Amsterdam? Ook dan zit je goed bij Tandarts Jordaan. We staan altijd klaar voor mensen met ernstige en acute pijn. Bel ons wel eerst even voordat je langskomt.

Dat kan op 020 612 12 43. Kom kennismaken met ons team van 40 mensen!

020 612 12 43

Vandaag geopend tot 22:00 Morgen van 08:15 tot 17:30

Bekijk al onze openingstijden