Tandarts Amsterdam / Tandarts Behandelingen / Tips hoe je goed je tanden kunt poetsen
Tandarts Jordaan / Tips hoe je goed je tanden kunt poetsen

Uw tanden poetst u dag in dag uit en twee maal per dag, als het goed is. Zo behoudt u zo lang mogelijk een gezond gebit, behoudt u witte tanden en het zorgt elke dag weer voor een frisse adem. Maar gebruikt u wel de juiste poetstechniek? Mocht u daar aan twijfelen of wilt u nog even een check, lees dan hieronder onze tandenpoetsen gids.

Tandenpoetsen gids

Twee keer per dag poetsen blijft belangrijk. Vaker is ook echt niet nodig omdat dit de glazuurlaag kan beschadigen. Houdt tijdens elke poetsbeurt 2 minuten aan. Veel mensen krijgen al gauw de neiging dit af te raffelen. Het kan helpen om een timer te gebruiken of eventueel een lekker nummer op te zetten zodat u zeker weet dat u de tijd aanhoudt.

Werk volgens de 3B-methode: Binnenkant, Buitenkant, Bovenkant. Houdt daarbij dezelfde volgorde aan zodat u niets vergeet. Zo zorgt u ervoor dat u ook echt alle tanden en kiezen poetst. Met name de achterste kiezen worden vaak vergeten of minder zorgvuldig gepoetst. Neem hier dus de tijd voor en maak gebruik van een spiegel zodat u alles goed kan zien. De drie B methode zorgt ook voor een bepaalde routine waardoor het tweemaal daags poetsen eerder een vanzelfsprekendheid dan als ‘last’ wordt beschouwd.

Sluit uw poetsbeurt af met het stoken van uw tanden. Maak herhaaldelijk bewegingen tussen de tanden waarbij u het tandvlees een beetje terug duwt. Hiervoor kunt u gewoon houten stokers gebruiken. Het advies luidt om in ieder geval een keer per dag te stoken voor een optimale mondgezondheid.

Poets uw tanden niet direct na het eten of drinken. Uw mond heeft een zelfreinigende functie. De speeksel in uw mond zorgt ervoor dat etensresten worden afgevoerd en dat het glazuur gereinigd wordt. Wacht tot minstens een halfuur na het nuttigen van een maaltijd met poetsen.

Gebruik een elektrische tandenborstel. Deze is in staat om veel meer plak te verwijderen dan een handtandenborstel. Er zijn verschillende elektrische tandenborstels op de markt. U kunt advies inwinnen bij uw tandarts of mondhygiënist als u hulp zoekt bij het uitkiezen van een elektrische tandenborstel. Tegenwoordig zijn er ook elektrische tandenborstels die gekoppeld zijn aan een app om het tandenpoetsen nog makkelijker.

Veel mensen denken dat het gebruik van veel tandpasta automatisch zorgt voor een schoner gebit. Toch is het zo dat een te veel aan tandpasta zorgt voor teveel schuim waardoor u niet bij alle plekken in het gebit komt. Een hoeveelheid tandpasta ter grootte van een doperwt is voldoende.

Vragen?

Heeft u vragen over gaatjes of uw vulling? Neemt u dan telefonisch contact met ons op, onze receptionistes helpen u graag verder. Moet u een afspraak voor het maken van vullingen inplannen? Plan dan een afspraak in bij Tandarts Jordaan en kies een datum en tijdstip die u het beste uitkomen.

Zo is Tandarts Jordaan meerdere dagen in de week geopend tot 21:30 uur, indien u bijvoorbeeld de voorkeur geeft om in de avonduren langs te komen. Daarnaast is Tandarts Jordaan ook op zondag geopend.

Onze specialisten

Yat-Sen-Receptionist_Receptionist

Yat Sen Nepomuceno

Receptionist

Soraya-Sabir-Receptioniste-_-Receptionist

Soraya Sabir

Receptioniste

Rozemarijn-Maat-Mondhygienist_Oral-Hygienist

Rozemarijn Maat

Mondhygienist

Over Tandarts Jordaan in Amsterdam

Een goede tandarts is niet alleen goed met tanden, maar ook met mensen. Bij Tandarts Jordaan nemen we de tijd om je goed uit te leggen wat we gaan doen en waarom. Dat doen we in een prettige en rustige omgeving in het centrum van Amsterdam. Van maandag tot en met woensdag zelfs tot 22.00 uur. Liever afspreken in het weekend? We zijn ook op zondag geopend.

Hoe dat kan? We werken met een groot team. Bij Tandarts Jordaan werken namelijk ruim 40 mensen. Samen hebben we 1280 tanden. Die lachen we regelmatig bloot. Want we zijn niet alleen een groot, maar ook een hecht en gezellig team.

Iedereen is welkom bij Tandarts Jordaan. Er is geen wachtlijst. Je schrijft je sneller in dan je je tanden poetst. En die afspraak? Die plan je ook meteen. Op een tijd die bij jouw werktijden of ritme past.

Ben je op zoek naar een spoed tandarts in Amsterdam? Ook dan zit je goed bij Tandarts Jordaan. We staan altijd klaar voor mensen met ernstige en acute pijn. Bel ons wel eerst even voordat je langskomt.

Dat kan op 020 612 12 43. Kom kennismaken met ons team van 40 mensen!

020 612 12 43

Vandaag geopend tot 17:30 Morgen van 08:15 tot 17:30

Bekijk al onze openingstijden