De GBT-methode: wat is het en hoe werkt het?

2 min

De GBT-methode: wat is het en hoe werkt het?

Een regelmatig bezoek aan de mondhygiënist is zeer belangrijk voor het behouden van een gezond gebit en een mooie glimlach. Om alle schadelijke bacteriën te verwijderen die tot gaatjes of tandvleesproblemen kunnen leiden, maakt onze mondhygiënist tijdens je afspraak gebruik van de GBT-methode. Dit is een zeer comfortabele en effectieve manier van tandreiniging. 

Wat is GBT en hoe werkt het? We vertellen je er in deze blog alles over.

Wat is Guided Biofilm Therapy (GBT)?

Guided Biofilm Therapy is een moderne en betrouwbare methode voor tandreiniging en preventie. Het is speciaal ontworpen om alle schadelijke bacteriën in je mond, ook wel biofilm genoemd, op een systematische manier te verwijderen en tandbederf en tandvleesaandoeningen te voorkomen. 

De voordelen van de GBT-methode

GBT heeft meerdere voordelen ten opzichte van traditionele methoden voor tandreiniging. De belangrijkste zijn:

 • Verwijdert 100% van schadelijke bacteriën die leiden tot tandbederf, tandvleesaandoeningen en gaatjes. 
 • De behandeling is zeer comfortabel en snel.
 • Pijnloos, er wordt tijdens de behandeling alleen gebruik gemaakt van kleurstof, water, fijne poederdeeltjes en lucht.
 • 2 afspraken per jaar bij de mondhygiënist.
 • Je krijgt tips om thuis zelf aan je mondgezondheid te werken.

Het stappenplan van GBT

 • Onderzoek en diagnose: De behandeling begint met een grondig onderzoek om de status van de tanden en het tandvlees te beoordelen. Tandheelkundige problemen worden vastgesteld door middel van een diagnose. Vervolgens bespreken we jouw situatie en behandelplan samen.
 • Kleurstof aanbrengen: Biofilm is niet zichtbaar. Door kleurstof aan te brengen maken we de schadelijke bacteriën en de te behandelen gebieden zichtbaar. Hierdoor kunnen we met zekerheid alle schadelijke bacteriën verwijderen.
 • Tips: Voordat we beginnen met de behandeling, geven we je tips om thuis zelf aan je mondverzorging te werken. Wil je meteen aan de slag? Lees hier onze tips voor een goede mondgezondheid.
 • EMS-Airflow: We gebruiken EMS-Airflow om de tandoppervlakken grondig te reinigen door middel van een combinatie van water, lucht en fijne poederdeeltjes. Hierdoor worden tandplak, eventuele verkleuringen en tandsteen verwijderd.
 • Tandvleesreiniging: De volgende stap is het voorzichtig reinigen van het tandvlees.
 • Controle: Na de behandeling controleren we het gebit om er zeker van te zijn dat alle tandproblemen en biofilm zijn verwijderd.
 • Vervolgafspraak: Tot slot plannen we een nieuwe afspraak in bij de mondhygiënist.

 

GBT is een moderne en pijnloze methode voor het reinigen van een gebit. Het is gericht op het verwijderen van biofilm en het voorkomen van tandproblemen. Geïnteresseerd?

Schrijf je direct in bij onze mondhygiënist in Amsterdam.

De GBT-methode: wat is het en hoe werkt het?

De GBT-methode: wat is het en hoe werkt het? Een regelmatig bezoek aan de mondhygiënist is zeer belangrijk voor het behouden van een gezond gebit en een mooie glimlach. Om alle schadelijke bacteriën te verwijderen die tot gaatjes of tandvleesproblemen kunnen leiden, maakt onze mondhygiënist tijdens je afspraak gebruik van de GBT-methode. Dit is een [...]
2 min

Radio538: Maaike doneert 5000 mondmaskers aan AMC

In De Coen en Sander show van Radio538, legt Maaike van Schaik van Tandarts Jordaan uit, waarom mondkapjes zo belangrijk zijn in de zorg en hoe verschillende bedrijven een bijdrage kunnen leveren aan het ziekenhuis. Ze roept andere tandartspraktijken, pedicuresalons en bouwbedrijven op, om net als hen ongebruikte mondkapjes en handschoenen te doneren aan het […]

1 min

TP/TandartsPraktijk: UMC krijgt grote donatie mondkapjes

TP Tandartspraktijk schreef een artikel over Tandarts Jordaan, die 5000 mondkapjes heeft gedoneerd aan de plek waar ze het hardste nodig zijn: het ziekenhuis. Mondkapjes voor de zorgverleners Uit het artikel: "Op dit moment werken er nu slechts drie tandheelkundigen in de tandartspraktijk in Amsterdam waar normaal gesproken vijftig tandheelkundigen zijn. En dat betekent ook [...]
1 min

RTL Nieuws: Tandarts Jordaan doneert 5000 mondkapjes

Maaike van Schaik, mede-eigenaar van Tandarts Jordaan, bedacht zich geen seconde toen ze hoorde dat de ziekenhuizen kampte met een tekort aan mondkapjes. RTL Nieuws plaatst een bericht op haar website over de donatie van de Amsterdamse tandarts. Uit het artikel: “In een spontane bui stapte Van Schaik vanmiddag de auto in met volle dozen […]

1 min

MedischOndernemen: Initiatieven bij mondkapjes tekort

Ziekenhuizen en huisartspraktijk kampte met tekorten aan mondkapjes, wat leidde tot een groot probleem. Gelukkig waren er verschillende initiatiefnemers die dit probleem konden oplossen. Tandarts Jordaan was 1 van de intiatiefnemers. Mondkapjes en handschoenen tekort Uit het artikel: “Tandarts Jordaan uit Amsterdam helpt mee om het tekort aan te pakken door 5000 mondkapjes en handschoenen […]

1 min

020 612 12 43

Vandaag geopend tot 17:30 Morgen van 08:15 tot 17:30

Bekijk al onze openingstijden

Afspraak maken Inschrijven