Tandarts Amsterdam / Kindertandarts / Voorkom gaatjes bij kinderen
Tandarts Jordaan / Voorkom gaatjes bij kinderen

Voorkom gaatjes bij kinderen

De halfjaarlijkse controle staat voor weer de deur. En dat is toch altijd spannend. Want wij hopen natuurlijk dat alles er goed uit ziet. Maar soms kan het toch zo zijn dat de tandarts een gaatje vindt.

Wat kan u er nou aan doen om een gaatje te voorkomen in het gebit van uw kind? Zie hier 5 gouden regels en voorkom gaatjes:

Controle

Plan het eerste tandartsbezoek zo vroeg mogelijk in. Dit kan al vanaf de doorbraak van het eerste tandje. Uw kind went zo al vroeg aan de tandarts. Daarnaast is het natuurlijk belangrijk om alle afspraken netjes na te komen. Zo kan de kindertandarts of mondhygiënist makkelijker hulp bieden om het gebit van uw kind zo lang mogelijk gezond te houden.

Tandpasta met fluoride

Kies voor tandpasta met fluoride. Dit stofje zorgt voor langer behoud van de glazuurlaag. Door zuuraanvallen breekt dit namelijk langzaam af. Het gebit heeft veel te verduren op een dag. Elk eet- en drinkmoment is een aanval van zuren op de tanden. Daarbovenop heeft het melkgebit een dunnere laag glazuur dan het blijvend gebit en is daarmee veel gevoeliger voor deze zuuraanvallen. Voor baby’s en kinderen zijn er speciale kindertandpasta’s verkrijgbaar met een lagere dosering fluoride.

7 eet- en drinkmomenten

Probeer het aantal eet- of drinkmomenten te beperken tot 7 per dag, 3 maaltijden en maximaal 4 tussendoortjes op een dag. Dit zorgt ervoor dat het gebit zichzelf kan ‘herstellen’ van de zuurpieken na het eten of drinken. Om dit makkelijker te maken kan het misschien helpen om vaste tijdstippen in te voeren voor ontbijt, lunch en avondeten. Zo heeft u meer overzicht over het aantal eetmomenten op een dag.

Hartig/zoet

Wij weten dat snoepen niet goed is voor het gebit. Maar ook te veel zoete en zure drankjes kunnen gaatjes veroorzaken. En zelfs fruit kan het gebit aantasten. Probeer dit af te wisselen met hartige snacks zoals crackers, stukjes komkommer of bijvoorbeeld stukjes paprika met hummusdip.

Elektrisch poetsen

Kies voor een elektrische tandenborstel. Voor de allerkleinsten hoeft dit nog niet, maar u kan hier niet vroeg genoeg mee beginnen. Elektrische tandenborstels verwijderen meer plak waardoor de kans op het ontstaan van gaatjes veel kleiner wordt. Er is zijn veel verschillende elektrische tandenborstels beschikbaar voor kinderen. Lees hier waar u op moet letten bij het uitkiezen van een tandenborstel.

Onze specialisten

Yat-Sen-Receptionist_Receptionist

Yat Sen Nepomuceno

Receptionist

Soraya-Sabir-Receptioniste-_-Receptionist

Soraya Sabir

Receptioniste

Rozemarijn-Maat-Mondhygienist_Oral-Hygienist

Rozemarijn Maat

Mondhygienist

Over Tandarts Jordaan in Amsterdam

Een goede tandarts is niet alleen goed met tanden, maar ook met mensen. Bij Tandarts Jordaan nemen we de tijd om je goed uit te leggen wat we gaan doen en waarom. Dat doen we in een prettige en rustige omgeving in het centrum van Amsterdam. Van maandag tot en met woensdag zelfs tot 22.00 uur. Liever afspreken in het weekend? We zijn ook op zondag geopend.

Hoe dat kan? We werken met een groot team. Bij Tandarts Jordaan werken namelijk ruim 40 mensen. Samen hebben we 1280 tanden. Die lachen we regelmatig bloot. Want we zijn niet alleen een groot, maar ook een hecht en gezellig team.

Iedereen is welkom bij Tandarts Jordaan. Er is geen wachtlijst. Je schrijft je sneller in dan je je tanden poetst. En die afspraak? Die plan je ook meteen. Op een tijd die bij jouw werktijden of ritme past.

Ben je op zoek naar een spoed tandarts in Amsterdam? Ook dan zit je goed bij Tandarts Jordaan. We staan altijd klaar voor mensen met ernstige en acute pijn. Bel ons wel eerst even voordat je langskomt.

Dat kan op 020 612 12 43. Kom kennismaken met ons team van 40 mensen!

020 612 12 43

Vandaag geopend tot 22:00 Morgen van 08:15 tot 17:30

Bekijk al onze openingstijden