Tandarts Jordaan / Sealen

Sealen: wat is het en is het altijd nodig?

Net doorgekomen kiezen hebben veel groefjes waar bacteriën zich makkelijk tussen nestelen. Om gaatjes te voorkomen is het belangrijk dat u het gebit goed schoonhoudt, maar door die groeven en putjes is het best moeilijk om de bacteriën het hoofd te bieden.

Gelukkig is er een manier gevonden om de bacteriën slimmer af te zijn. Tandartsen en mondhygiënisten kunnen de kiezen voorzien van een soort laklaag waarbij de groeven als het ware worden afgesloten. Zo’n seal behandeling vindt meestal direct nadat de kies is doorgekomen plaats. Tanden zijn dan het meest kwetsbaar omdat de glazuurlaag nog erg dun is.

Tijdens het sealen worden de groeven als het ware opgevuld. Zo wordt het oppervlak van de kies gladder gemaakt. Zo’n laag is doorzichtig en blijft een flinke tijd zitten. De behandeling is geheel pijnloos, het kan in het begin wel een beetje gek aanvoelen, maar het went al gauw.

Is sealen altijd nodig?

Sealen kan helpen gaatjes bij kinderen te voorkomen doordat het de diepe groeven in de kiezen afdicht. Dit is echter niet bij ieder kind nodig. Er zijn vele kinderen waarbij de kiezen zeer goed schoon gehouden kunnen worden door goed en regelmatig tanden te poetsen. Als de kiezen van uw kind goed schoon gehouden kunnen worden door middel van tanden poetsen dan is sealen dus niet nodig. Wanneer de kiezen, ook met goed poetsen, toch niet goed schoon blijven dan kan sealen geadviseerd worden.

Onze specialisten

Yat-Sen-Receptionist_Receptionist

Yat Sen Nepomuceno

Receptionist

Soraya-Sabir-Receptioniste-_-Receptionist

Soraya Sabir

Receptioniste

Rozemarijn-Maat-Mondhygienist_Oral-Hygienist

Rozemarijn Maat

Mondhygienist

Over Tandarts Jordaan in Amsterdam

Een goede tandarts is niet alleen goed met tanden, maar ook met mensen. Bij Tandarts Jordaan nemen we de tijd om je goed uit te leggen wat we gaan doen en waarom. Dat doen we in een prettige en rustige omgeving in het centrum van Amsterdam. Van maandag tot en met woensdag zelfs tot 22.00 uur. Liever afspreken in het weekend? We zijn ook op zondag geopend.

Hoe dat kan? We werken met een groot team. Bij Tandarts Jordaan werken namelijk ruim 40 mensen. Samen hebben we 1280 tanden. Die lachen we regelmatig bloot. Want we zijn niet alleen een groot, maar ook een hecht en gezellig team.

Iedereen is welkom bij Tandarts Jordaan. Er is geen wachtlijst. Je schrijft je sneller in dan je je tanden poetst. En die afspraak? Die plan je ook meteen. Op een tijd die bij jouw werktijden of ritme past.

Ben je op zoek naar een spoed tandarts in Amsterdam? Ook dan zit je goed bij Tandarts Jordaan. We staan altijd klaar voor mensen met ernstige en acute pijn. Bel ons wel eerst even voordat je langskomt.

Dat kan op 020 612 12 43. Kom kennismaken met ons team van 40 mensen!

Vandaag gesloten, morgen van 09:30 tot 18:00