Tandarts Amsterdam / Tandarts Behandelingen / Voorkom de verkleuring van je tanden
Tandarts Jordaan / Voorkom de verkleuring van je tanden

Hoe voorkom je de verkleuring van je tanden?

Ieder mens wilt natuurlijk een gezond en mooi gebit met stralende, witte tanden. Helaas is dat niet voor iedereen weggelegd. Dat is namelijk erfelijk bepaald. De ene persoon is geboren met uitzonderlijk witte tanden en de ander heeft wat gelige tanden van zichzelf. Het tandbeen, oftewel dentine, bepaalt de kleur van de tand. Daaroverheen zit een doorzichtige glazuurlaag.

Verkleuring tegengaan

De tandkleur kan soms wat gaan verkleuren, met name naarmate men ouder wordt. Er zijn verschillende manieren om deze verkleuring tegen te gaan.

1) Rode wijn, koffie en sterk getrokken thee kunnen de kleur van uw tanden veranderen. Deze dranken bevatten namelijk tannines, deze looistoffen kunnen zich hechten aan tandplak. Het drinken van voldoende water na een tannine houdend drankje kan echter de schade enigszins beperken.

2) Roken is een van de grootste boosdoeners als het om verkleuring van het gebit gaat. Het hecht zich tevens aan de tanden en de aanslag blijkt vaak lastig te verwijderen door de tandarts/mondhygiënist.

3) Een regelmatig bezoek aan de tandarts/mondhygiënist kan voorkomen dat de tanden sterk verkleuren. De tandarts/mondhygiënist zal de ontstane tandsteen en eventuele aanslag zo goed mogelijk proberen te verwijderen.

Wanneer u sterk verkleurde tanden heeft, dan kan het raadzaam zijn om na te gaan of u aanpassingen kan maken in uw levensstijl. Mocht u alsnog wittere tanden willen hebben dan kunt u overwegen om uw tanden te bleken.

Vragen?

Heeft u vragen over gaatjes of uw vulling? Neemt u dan telefonisch contact met ons op, onze receptionistes helpen u graag verder. Moet u een afspraak voor het maken van vullingen inplannen? Plan dan een afspraak in bij Tandarts Jordaan en kies een datum en tijdstip die u het beste uitkomen.

Zo is Tandarts Jordaan meerdere dagen in de week geopend tot 21:30 uur, indien u bijvoorbeeld de voorkeur geeft om in de avonduren langs te komen. Daarnaast is Tandarts Jordaan ook op zondag geopend.

Onze specialisten

Yat-Sen-Receptionist_Receptionist

Yat Sen Nepomuceno

Receptionist

Soraya-Sabir-Receptioniste-_-Receptionist

Soraya Sabir

Receptioniste

Rozemarijn-Maat-Mondhygienist_Oral-Hygienist

Rozemarijn Maat

Mondhygienist

Over Tandarts Jordaan in Amsterdam

Een goede tandarts is niet alleen goed met tanden, maar ook met mensen. Bij Tandarts Jordaan nemen we de tijd om je goed uit te leggen wat we gaan doen en waarom. Dat doen we in een prettige en rustige omgeving in het centrum van Amsterdam. Van maandag tot en met woensdag zelfs tot 22.00 uur. Liever afspreken in het weekend? We zijn ook op zondag geopend.

Hoe dat kan? We werken met een groot team. Bij Tandarts Jordaan werken namelijk ruim 40 mensen. Samen hebben we 1280 tanden. Die lachen we regelmatig bloot. Want we zijn niet alleen een groot, maar ook een hecht en gezellig team.

Iedereen is welkom bij Tandarts Jordaan. Er is geen wachtlijst. Je schrijft je sneller in dan je je tanden poetst. En die afspraak? Die plan je ook meteen. Op een tijd die bij jouw werktijden of ritme past.

Ben je op zoek naar een spoed tandarts in Amsterdam? Ook dan zit je goed bij Tandarts Jordaan. We staan altijd klaar voor mensen met ernstige en acute pijn. Bel ons wel eerst even voordat je langskomt.

Dat kan op 020 612 12 43. Kom kennismaken met ons team van 40 mensen!

020 612 12 43

Vandaag geopend tot 17:30 Morgen van 08:15 tot 17:30

Bekijk al onze openingstijden