Tandarts Jordaan / Gaatje herkennen

Hoe herken je een gaatje?

Een gaatje, ook wel cariës genoemd, is voor de leek niet makkelijk te herkennen. Zo kunt u bij verkleuring of een hobbeltje denken dat er sprake is van een gaatje, maar dat hoeft niet per se zo te zijn. Cariës is voor de leek moeilijk te herkennen omdat dit onder het oppervlak gebeurt. De tandarts kan dit wel herkennen en veelal met behulp van een röntgenfoto.

Vullen of niet?

Er kan wel sprake zijn van beginnende cariës, vaak is er sprake van een witte, doffe plek op het glazuur. Dit hoeft niet per se behandeld te worden. Als het gaatje zich niet agressief voortzet, dan kan de tandarts besluiten om het gaatje nog niet te vullen. Als cariës zich snel voortzet en het glazuur al is aangetast, dan moet de tand gauw gevuld worden.

Vergevorderde cariës kan het tandbeen aantasten. Dit is veel zachter en dus gevoeliger dan glazuur waardoor cariës de ruimte krijgt om sneller en agressiever uit te breiden. U merkt zelf al gauw genoeg als er sprake is van vergevorderde cariës. Het tandbeen en de tandzenuw wordt aangetast wat gepaard gaat met kiespijn. Dit kan een constante pijn zijn, maar kan ook toenemen bij druk en warme of koude invloeden.

Gaatje laten vullen?

Bang dat u een gaatje heeft? Bij Tandarts Jordaan kunt u gemakkelijk terecht om dit te laten vullen. Neem contact op voor beschikbaarheid, tijden en meer informatie.

Zo is Tandarts Jordaan meerdere dagen in de week geopend tot 21:30 uur, indien u bijvoorbeeld de voorkeur geeft om in de avonduren langs te komen. Daarnaast is Tandarts Jordaan ook op zondag geopend.

Op zoek naar een spoed tandarts in Amsterdam?

Heeft u een spoedgeval? Belt u dan naar 020 612 12 43.
Binnen onze ruime openingstijden hebben wij ruimte voor uw spoedgeval.

Onze specialisten

Yat-Sen-Receptionist_Receptionist

Yat Sen Nepomuceno

Receptionist

Soraya-Sabir-Receptioniste-_-Receptionist

Soraya Sabir

Receptioniste

Rozemarijn-Maat-Mondhygienist_Oral-Hygienist

Rozemarijn Maat

Mondhygienist

Over Tandarts Jordaan in Amsterdam

Een goede tandarts is niet alleen goed met tanden, maar ook met mensen. Bij Tandarts Jordaan nemen we de tijd om je goed uit te leggen wat we gaan doen en waarom. Dat doen we in een prettige en rustige omgeving in het centrum van Amsterdam. Van maandag tot en met woensdag zelfs tot 22.00 uur. Liever afspreken in het weekend? We zijn ook op zondag geopend.

Hoe dat kan? We werken met een groot team. Bij Tandarts Jordaan werken namelijk ruim 40 mensen. Samen hebben we 1280 tanden. Die lachen we regelmatig bloot. Want we zijn niet alleen een groot, maar ook een hecht en gezellig team.

Iedereen is welkom bij Tandarts Jordaan. Er is geen wachtlijst. Je schrijft je sneller in dan je je tanden poetst. En die afspraak? Die plan je ook meteen. Op een tijd die bij jouw werktijden of ritme past.

Ben je op zoek naar een spoed tandarts in Amsterdam? Ook dan zit je goed bij Tandarts Jordaan. We staan altijd klaar voor mensen met ernstige en acute pijn. Bel ons wel eerst even voordat je langskomt.

Dat kan op 020 612 12 43. Kom kennismaken met ons team van 40 mensen!

020 612 12 43

Vandaag geopend tot 17:30 Morgen van 08:15 tot 17:30

Bekijk al onze openingstijden