Tandarts Amsterdam / Tandarts Behandelingen / Hoe leer je kinderen hun tanden te poetsen?
Tandarts Jordaan / Hoe leer je kinderen hun tanden te poetsen?

Hoe leer je kinderen hun tanden te poetsen?

Over het algemeen staan niet alle kinderen vooraan in de rij om hun tanden te poetsen. Begin daarom zo vroeg mogelijk zodat uw kind aan de gewoonte kan wennen. Vanaf de doorbraak van de eerste tand kunt u beginnen met poetsen.

Leeftijd

Vanaf de doorbraak van het eerste tandje begint u met het tanden poetsen, dit kunt u het beste ‘s avonds voor het slapengaan doen. Ook als dit nog maar een puntje is. Vanaf hun tweede jaar kunnen kinderen zelf beginnen met poetsen. Het is voor kinderen belangrijk dat zij het poetsen als gewoonte opnemen hun dagelijkse routine. Het poetsen is ook bevorderlijk te ontwikkeling van hun motoriek die dan ook nog in ontwikkeling is.

Napoetsen

Kinderen kunnen hun gebit natuurlijk niet helemaal schoon krijgen. Als ouder is het belangrijk dat u het gebit dan ook na poetst. Vanaf hun 10e is de fijne motoriek beter ontwikkeld en kunnen kinderen prima zelf hun tanden poetsen. Het is wel belangrijk om het gebit dan nog te controleren na elke poetsbeurt.

BBB

Omdat kinderen regelmaat nodig hebben kunt u werken met de 3 B’s-methode, namelijk: Binnenkant, Buitenkant, Bovenkant. Dit is dus het poetsen van de binnenkant van tanden, de buitenkant en bovenkant. Houdt altijd dezelfde volgorde aan zodat er een routine ontstaat voor het kind.

Plezier

Probeer het tanden poetsen zo leuk mogelijk te maken! Misschien werkt het om een liedje te zingen of een beloning te geven (geen snoep uiteraard!). Ook kan het helpen om uit te leggen waar u mee bezig bent tijdens het poetsen. Ook kan het helpen om uw kind aan te leren om in de spiegel te kijken tijdens het poetsen.

Apps

Tegenwoordig zijn er handige apps die het tandenpoetsen van kinderen er veel leuker op maken. Bij de een kunnen kinderen sparen voor beloningen, bij de ander is het tanden poetsen gekoppeld aan een spel. Er zijn apps voor verschillende leeftijdscategorieen te vinden, u vindt hier een overzicht van de leukste apps.

Eerste tandartsbezoek

Kinderen wordt geadviseerd vanaf de doorbraak van het eerste tandje een bezoek te brengen aan de tandarts. Zo’n eerste afspraak is natuurlijk erg spannend. Lees hier hoe wij zo’n eerste bezoek aanpakken en hoe u uw kind daarop kan voorbereiden.

Onze specialisten

Rozemarijn Maat
Mondhygienist
Ellis-Schreerder-Tandarts_Dentist
Ellis Scheerder
Tandarts
Eduard-Hendriks-Tandarts_Dentist-Eigenaar_Co-founder
Eduard Hendriks
Tandarts en eigenaar
Noor Toxopeus
Tandarts
Mieke van den Houten
Tandarts
Maarten Vaartjes
Tandarts en eigenaar
Anouk-van-der-Meij
Anouk van der Meij
Tandarts

Over Tandarts Jordaan

Een tandarts waar je graag naar binnen loopt. Dat is tandarts Jordaan. Dat kan zes dagen per week. Ook op zondag en in de avonduren. Je hoeft dus nooit een gaatje in je agenda te zoeken als je een gaatje hebt. 

Van een eenvoudige controle tot een uitgebreide gebitsreiniging. Je kunt bij ons terecht voor veel verschillende behandelingen. Ook als je angstig bent voor de tandarts, zit je goed bij ons. We nemen uitgebreid de tijd en beginnen pas als jij er klaar voor bent.

Als moderne tandartspraktijk in Amsterdam zorgen we ervoor dat jouw mond gezond is en blijft. We willen dat jij jouw gebit met net zoveel liefde en zorg onderhoudt als wij dat doen. Omdat je weet dat goede mondzorg belangrijk is voor je totale gezondheid. We bekijken je gebit en maken een zorgplan. Daar hoort ook een begroting bij. Zo weet je precies waar je aan toe bent. 

Een ongeluk of ernstige pijn? Dan heb je een spoedtandarts nodig: een tandarts in Amsterdam waar je zo snel mogelijk geholpen wordt. Tandarts Jordaan is zo’n tandarts. Heb je ernstige en acute pijn? Neem dan contact op met 020 – 612 12 43. Ook als je niet staat ingeschreven bij Tandarts Jordaan, kun je bij ons terecht voor een spoedgeval.

Onze blije klanten aan het woord

Zeer kundige tandarts in een prachtige praktijk. Ze werken met de nieuwste apparatuur, je wordt hier altijd snel en vriendelijk geholpen. Duidelijk te merken dat er tussen de verschillende medewerkers een goede sfeer hangt.

Marije Petersen

Werkelijk een fantastische praktijk. Ben hier al jaren patiënt. Normaal ben ik altijd lekker snel klaar met de controles, maar vandaag tijdens de lunch op mijn werk een kies doormidden gebeten. Heb Tandartsjordaan gebeld, en kon vanavond na mijn werk al meteen terecht. Behandeling verliep pijnloos en snel. Ze hebben mijn kies weten te redden, die echt diep was afgebroken. Dank jullie wel Tandartsjordaan!

Paul vI

Zeer fijn en goed geholpen. Mooi praktijk met vriendelijke en vooral kundige medewerkers. Gelukkig ben ik overgestapt!

Floris Floris

Meer dan tevreden!! Ik kom hier nu al een paar jaar en ben uitermate tevreden. Prettige praktijk met de meest geavanceerde apparatuur! Een kroon binnen 1 dag geplaatst! Geweldig

Jose Bakker

Op korte termijn kon ik terecht. Mijn voortand is op zeer vakkundige wijze hersteld. De tandarts en assistente waren zeer betrokken en het resultaat is geweldig. Nogmaals bedankt.

Nico Reen

Prima tandarts. Het is niet alleen lente in de ogen van de tandartsassistente.

Frank Schippers

Top tandartspraktijk. Een aanrader! Ik ben onwijs tevreden! Geweldig team, van de receptionisten tot de mondhygiënisten, de assistenten en de zeer kundige tandartsen met uitstekende service waarbij de patiënt centraal staat. Ze denken met je mee, stellen je op je gemak, zijn ook super met kinderen en het is een praktijk waar alles onder één dak zit. Snel en pijnloos. Ik ben heel blij dat ik hier 4 jaar geleden naartoe ben gestapt. Ik durf weer te lachen en veel van mijn kennissen en vrienden gaan ook al jaren met plezier naar deze tandartsenpraktijk. Ook heeft Tandartspraktijk Jordaan super service door ook op zondag en ’s avonds tot zelfs 22.00 uur! open te zijn! Ze zijn qua prijzen precies de gemiddelde in Noord-Holland. (Heb meerdere offertes aangevraagd). Niet goedkoop, maar logisch! De meeste prijzen zijn trouwens door de overheid bepaalt dus geen discussie. Als je voor de kwaliteit, duurzaamheid en service gaat, dan ben je bij Tandarts Jordaan aan het juist adres.

Ed Veldem

Na een ongeval kon ik gelukkig meteen bij mijn eigen tandarts terecht op een zondag. Ik heb nog nooit zo’n fijne tandarts gehad en kan iedereen aanraden om hierheen te gaan. Ze zijn ontzettend kundig, maar ook lief, vooral ook als je angstig bent voor de tandarts zoals ik. Ze nemen de tijd en stellen je gerust. Dus hierbij een grote Dankjewel!

Carlijn Pranger

Een uiterst professionele tandartsenpraktijk, zoals ik 'm niet eerder in Amsterdam en Den Haag niet ben tegengekomen. Zeer kundige tandartsen, helder uiteenzettend wat ze tijdens een behandeling precies uitvoeren en voelen goed aan hoe ze patiënten op hun gemak moeten stellen.

Rik Hoenselaar

Wat een fantastische praktijk! Het was noodzakelijk drie kronen te plaatsen, boven middenvoor. Echter, als de bestaande kroon als uitgangspunt gebruikt zou worden, zou het rijtje niet het mooist mogelijke resultaat geven. De oude kroon is daarom door tandarts Bakker kosteloos vervangen. Dit stijgt mi ver uit boven klantvriendelijkheid of betrokkenheid en heeft ook te maken met passie voor het vak. De behandeling was geruststellend, duidelijk, plezierig en professioneel. De vier kronen werden voor het afbakken door de tandtechnicus aangepast aan mijn wensen, weer zonder extra kosten. Het resultaat is een plaatje. Allen die hieraan bijdroegen: dank jullie wel!

Lilian Withagen

Extremely helpful, professional and fine dentist. When I indicated that it was exciting that I had to have my tooth pulled (which in the end was really nothing and no pain at all) they even called me the next day to ask how I was doing. 👏🏻 What toppers! My dentist fear has now also disappeared, it is not too bad if you have a good dentist.

Iris van Seben

Very friendly and helpful front desk staff. Claudia's treatment was professional and painless. Dental practice Jordaan is highly recommended!

Nadine Witteveen

Vandaag is Vrijdag, en morgen zijn wij gesloten.
Zondag zijn wij weer open.

Afspraak maken Inschrijven