Tandarts Amsterdam / Tandarts Behandelingen / Hoe leer je kinderen hun tanden te poetsen?
Tandarts Jordaan / Hoe leer je kinderen hun tanden te poetsen?

Hoe leer je kinderen hun tanden te poetsen?

Over het algemeen staan niet alle kinderen vooraan in de rij om hun tanden te poetsen. Begin daarom zo vroeg mogelijk zodat uw kind aan de gewoonte kan wennen. Vanaf de doorbraak van de eerste tand kunt u beginnen met poetsen.

Leeftijd

Vanaf de doorbraak van het eerste tandje begint u met het tanden poetsen, dit kunt u het beste ‘s avonds voor het slapengaan doen. Ook als dit nog maar een puntje is. Vanaf hun tweede jaar kunnen kinderen zelf beginnen met poetsen. Het is voor kinderen belangrijk dat zij het poetsen als gewoonte opnemen hun dagelijkse routine. Het poetsen is ook bevorderlijk te ontwikkeling van hun motoriek die dan ook nog in ontwikkeling is.

Napoetsen

Kinderen kunnen hun gebit natuurlijk niet helemaal schoon krijgen. Als ouder is het belangrijk dat u het gebit dan ook na poetst. Vanaf hun 10e is de fijne motoriek beter ontwikkeld en kunnen kinderen prima zelf hun tanden poetsen. Het is wel belangrijk om het gebit dan nog te controleren na elke poetsbeurt.

BBB

Omdat kinderen regelmaat nodig hebben kunt u werken met de 3 B’s-methode, namelijk: Binnenkant, Buitenkant, Bovenkant. Dit is dus het poetsen van de binnenkant van tanden, de buitenkant en bovenkant. Houdt altijd dezelfde volgorde aan zodat er een routine ontstaat voor het kind.

Plezier

Probeer het tanden poetsen zo leuk mogelijk te maken! Misschien werkt het om een liedje te zingen of een beloning te geven (geen snoep uiteraard!). Ook kan het helpen om uit te leggen waar u mee bezig bent tijdens het poetsen. Ook kan het helpen om uw kind aan te leren om in de spiegel te kijken tijdens het poetsen.

Apps

Tegenwoordig zijn er handige apps die het tandenpoetsen van kinderen er veel leuker op maken. Bij de een kunnen kinderen sparen voor beloningen, bij de ander is het tanden poetsen gekoppeld aan een spel. Er zijn apps voor verschillende leeftijdscategorieen te vinden, u vindt hier een overzicht van de leukste apps.

Eerste tandartsbezoek

Kinderen wordt geadviseerd vanaf de doorbraak van het eerste tandje een bezoek te brengen aan de tandarts. Zo’n eerste afspraak is natuurlijk erg spannend. Lees hier hoe wij zo’n eerste bezoek aanpakken en hoe u uw kind daarop kan voorbereiden.

Onze specialisten

Yat-Sen-Receptionist_Receptionist

Yat Sen Nepomuceno

Receptionist

Soraya-Sabir-Receptioniste-_-Receptionist

Soraya Sabir

Receptioniste

Rozemarijn-Maat-Mondhygienist_Oral-Hygienist

Rozemarijn Maat

Mondhygienist

Over Tandarts Jordaan in Amsterdam

Een goede tandarts is niet alleen goed met tanden, maar ook met mensen. Bij Tandarts Jordaan nemen we de tijd om je goed uit te leggen wat we gaan doen en waarom. Dat doen we in een prettige en rustige omgeving in het centrum van Amsterdam. Van maandag tot en met woensdag zelfs tot 22.00 uur. Liever afspreken in het weekend? We zijn ook op zondag geopend.

Hoe dat kan? We werken met een groot team. Bij Tandarts Jordaan werken namelijk ruim 40 mensen. Samen hebben we 1280 tanden. Die lachen we regelmatig bloot. Want we zijn niet alleen een groot, maar ook een hecht en gezellig team.

Iedereen is welkom bij Tandarts Jordaan. Er is geen wachtlijst. Je schrijft je sneller in dan je je tanden poetst. En die afspraak? Die plan je ook meteen. Op een tijd die bij jouw werktijden of ritme past.

Ben je op zoek naar een spoed tandarts in Amsterdam? Ook dan zit je goed bij Tandarts Jordaan. We staan altijd klaar voor mensen met ernstige en acute pijn. Bel ons wel eerst even voordat je langskomt.

Dat kan op 020 612 12 43. Kom kennismaken met ons team van 40 mensen!

020 612 12 43

Vandaag geopend tot 17:30 Morgen van 08:15 tot 17:30

Bekijk al onze openingstijden