Tandarts Amsterdam / Kindertandarts / Kosten kindertandarts
Tandarts Jordaan / Kosten kindertandarts

Kosten kindertandarts

Als ouder bent u druk in de weer met de zorg van de kinderen. Maandagmiddag staat de drumles gepland, woensdag een speelafspraak en vrijdag is het pannenkoekendag bij oma. En het tandartsbezoek van de kinderen moet natuurlijk ook nog ergens ingepland worden.

Daar horen natuurlijk ook rekeningen bij die betaald moeten worden. Gelukkig is de zorg in Nederland zo geregeld dat u naar de kosten kindertandarts – in de meeste gevallen – niet om hoeft te kijken.

Welke behandelingen vallen in de basisverzekering?

Vrijwel alle tandartskosten voor kinderen en jongeren tot 18 jaar worden namelijk gewoon vergoed binnen de basisverzekering. Dat gaat in ieder geval om de volgende behandelingen:

  • Controle afspraken.
  • Incidentele consulten, dit zijn afspraken buiten de controles om. Vaak gaat dit om spoedbehandelingen.
  • Afspraken bij de mondhygiënist of preventie-assistent;
  • Fluoridebehandelingen;
  • Het sealen van gebitselementen;
  • Verdovingen, vullingen en wortelkanaalbehandelingen.

Afspraken bij de tandarts zijn voor kinderen gratis

De controleafspraken bij de tandarts en behandelingen bij de mondhygiënist zijn dus gewoon gratis voor uw kind. En dat is fijn, want als de controle afspraken goed worden bijgehouden, kan er veel narigheid voorkomen worden.

Als u precies wil weten welke kosten er vergoed worden, neem dan contact op met uw verzekeringsmaatschappij. De tandarts geeft u na de controle meestal een begroting mee voor de komende behandelingen. De begroting kunt u gebruiken om uw verzekeringsmaatschappij te raadplegen rondom vergoedingen.

 

Onze specialisten

Yat-Sen-Receptionist_Receptionist

Yat Sen Nepomuceno

Receptionist

Soraya-Sabir-Receptioniste-_-Receptionist

Soraya Sabir

Receptioniste

Rozemarijn-Maat-Mondhygienist_Oral-Hygienist

Rozemarijn Maat

Mondhygienist

Over Tandarts Jordaan in Amsterdam

Een goede tandarts is niet alleen goed met tanden, maar ook met mensen. Bij Tandarts Jordaan nemen we de tijd om je goed uit te leggen wat we gaan doen en waarom. Dat doen we in een prettige en rustige omgeving in het centrum van Amsterdam. Van maandag tot en met woensdag zelfs tot 22.00 uur. Liever afspreken in het weekend? We zijn ook op zondag geopend.

Hoe dat kan? We werken met een groot team. Bij Tandarts Jordaan werken namelijk ruim 40 mensen. Samen hebben we 1280 tanden. Die lachen we regelmatig bloot. Want we zijn niet alleen een groot, maar ook een hecht en gezellig team.

Iedereen is welkom bij Tandarts Jordaan. Er is geen wachtlijst. Je schrijft je sneller in dan je je tanden poetst. En die afspraak? Die plan je ook meteen. Op een tijd die bij jouw werktijden of ritme past.

Ben je op zoek naar een spoed tandarts in Amsterdam? Ook dan zit je goed bij Tandarts Jordaan. We staan altijd klaar voor mensen met ernstige en acute pijn. Bel ons wel eerst even voordat je langskomt.

Dat kan op 020 612 12 43. Kom kennismaken met ons team van 40 mensen!

020 612 12 43

Vandaag geopend tot 22:00 Morgen van 08:15 tot 17:30

Bekijk al onze openingstijden