Tandarts Amsterdam / Ons Team / Ahsan Hussain
Tandarts Jordaan / Ons team / Ahsan Hussain

Ahsan Hussain

BIG-nummer 09929996602

Waarom heb je voor de studie tandheelkunde gekozen?

Ik heb voor de studie Tandheelkunde gekozen, omdat ik het van jongs af aan het leuk vond om dingen te doen met mijn handen. Ik houd van knutselen en schilderen. Na mijn middelbare school ben ik in eerste instantie begonnen met een hele andere studie, namelijk econometrie. Tandheelkunde en econometrie zijn twee totaal verschillende werelden. Na een aantal maanden had ik door dat ik toch liever voor een praktischere studie wilde gaan. De studie tandheelkunde is een perfecte combinatie van theorie en praktijk. Dingen die je leert in de boeken, zoals een wortelkanaalbehandeling, kan je gelijk in de praktijk toepassen. Ik heb de studie tandheelkunde als erg leuk ervaren. Het voldeed aan al mijn verwachtingen. Kortom, ik zou het niet weten welk ander beroep ik had moeten kiezen.

Waarom wilde jij als tandarts bij Tandarts Jordaan werken?

Ik hoorde hele goede verhalen over deze praktijk van de patiënten en collega’s. Ook kwam ik Tandarts Jordaan veel tegen op social media. Ik heb toen gesolliciteerd en het klikte gelijk met het managementteam. De visie die ik heb voor de mondzorg komt goed overeen met de visie van de praktijkeigenaar Maarten Vaartjes.

Heb je affiniteit met bepaalde vakgebieden binnen de tandheelkunde en zo ja, wat maakt dit vakgebied zo leuk?

Ik vind restauratieve tandheelkunde erg leuk. Moeilijke behandelplannen maken waar andere tandartsen hun handen van aftrekken, trekt mij erg aan. Dit zijn vaak de behandelplannen waar het om totale rehabilitatie gaat en waarbij meerdere vakgebieden binnen de mondzorg bij elkaar komen.
Ik vind het leuk om verder te kijken dan mijn neus lang is. Ik ga mijzelf hierin verdiepen door de deeltijd opleiding restauratieve tandheelkunde (CEPCD) te gaan doen in Oisterwijk.

Kun je jouw tandarts van vroeger nog herinneren? Wat voor persoon was dat?

Het was een heel aardige vrouwelijke tandarts.

Ging je graag naar de tandarts?

Nee, zelf vind ik in de stoel liggen ook niet prettig. Het feit dat je achterover ligt en geen controle hebt over de situatie, is toch best spannend. Dus ik ging niet met veel plezier naar de tandarts.

Wat wilde je vroeger worden toen je klein was?

Ik wilde vroeger altijd trauma-arts worden. Ik keek best vaak de serie Grey’s Anatomy en ik vond de traumachirurgen in de serie heel gaaf. Eerlijk gezegd het lijkt mij nog steeds heel gaaf en het blijft mijn droombaan.

Waar haal je de meeste voldoening uit als je mensen helpt?

De glimlach op het gezicht van een patiënt doet mij heel veel. Als de patiënt tevreden naar buiten loopt met een glimlach op zijn gezicht dan weet ik dat ik mijn werk goed heb gedaan.

Wat doe je om te zorgen dat elke patiënt tevreden de deur uitgaat?

Ik probeer altijd op te letten of de patiënt alle vragen heeft kunnen stellen en er geen onduidelijkheden zijn over de behandeling die plaats heeft gevonden of in de toekomst plaats gaat vinden. Soms kan een patiënt veel vragen hebben en dat is helemaal niet gek. Het is soms heel moeilijk om te begrijpen wat wij als tandartsen allemaal vertellen. Uiteindelijk is het lichaam van de patiënt en die heeft het recht om elke detail te weten.

Wat is een van de mooiste momenten in je carrière tot nu toe? Zo’n moment waaraan je later zeker nog eens terugdenkt?

In het begin van mijn carrière deed ik een intake met een heel lieve oude mevrouw die voor mij al meerdere tandartsen had gezien waar ze niet tevreden over was. Mevrouw had heel veel meegemaakt in de tweede wereldoorlog en veel om haar heen verloren. Tanden trekken voor het vervaardigen van een volledige prothese vond ze heel eng. Ik heb voor mevrouw veel tijd genomen en vooral naar haar geluisterd tijdens de intake. Voordat mevrouw wegging zei ze dat ze zich nog nooit zo gehoord had gevoeld en dat ik ook na 30 jaar als tandarts te hebben gewerkt altijd deze persoon moet blijven. Dit is mij altijd bij gebleven en daarom neem nu genoeg tijd voor mijn patiënten. Ik heb veel geduld voor mensen die iets in het verleden mee hebben gemaakt. Ik wil dat mensen zich gehoord voelen.

Welk vooroordeel over tandartsen zou je graag willen wegnemen?

Dat tandartsen het vak alleen uitoefenen voor veel geld. Er zijn veel tandartsen die het echt doen om ze het vak leuk vinden en passie voor hebben. Ik zou nooit dag in en dag uit met tanden bezig kunnen zijn als ik het alleen voor het geld deed.

Wat zijn je toekomstplannen binnen de mondzorg?

Ik ga beginnen met de opleiding restauratieve tandheelkunde (CEPCD) in Oisterwijk. Het is een 3-jarige deeltijd opleiding. 1 dag in de week ben ik dan met de opleiding bezig. Mijn doel is om na deze opleiding de titel restauratief tandarts te kunnen voeren.

Waarom vind je dat mensen voor Tandarts Jordaan moeten kiezen?

Bij Tandarts Jordaan wordt er genoeg tijd genomen voor de patiënten. De praktijk heeft bijna alle expertises in het huis. Patiënten hoeven daardoor weinig verwezen te worden.

Welke tip zou jij mensen graag willen meegeven voor het onderhouden van hun gebit?

Poetst 2 keer per dag met een elektrische borstel, gebruik stokers met regelmaat. Als je een dagje vergeet is het dat helemaal niet erg. Het moet een gewoonte worden en dat kost tijd.

Maak een afspraak met Ahsan Hussain

Onze specialisten

Priscilla Nuyens
Preventieassistent
Anouk Alders
Tandartsassistent
Viktoria Uhrinyak
Tandarts
Sterre Gitz
Tandarts
Luciano Nano
Tandtechnicus
Britt Hagens tandarts amsterdam
Britt Hagens
Tandarts
Hannah van Stuivenberg tandartsassistent Amsterdam
Hannah van Stuivenberg
Tandartsassistent
Jermeika Wescott tandartsassistent Amsterdam
Jermeika Wescott
Tandartsassistent
Tandarts Amsterdam Sonia Doghri
Sonia Doghri
Tandarts
Cindy Pfeiffer mondhygienist Amsterdam
Cindy Pfeijffer
Mondhygienist
Zarina Taneva orthodontie Amsterdam
Zarina Taneva
Orthodontie assistent
Kitty Cheshire tandarts Amsterdam
Kitty Cheshire
Tandarts
Mette Rijk preventie assistent
Mette Rijk
Preventieassistent
Maria Henien tandartsassistent Amsterdam
Maria Henien
Tandartsassistent
Joaquina Muatondo
Preventieassistent
Baran Arisoy
Tandartsassistent
Alexandra Schluter
Receptioniste
Laszlo Bennis
Tandarts
Ahsan Hussain
Tandarts
Nina Nijland
Tandarts, parodontoloog in opleiding
Sophie Pijpers
Tandarts
Courtney Willems
Mondhygienist
Fruzsina Kern - Tamassy
Paro preventie assistent
Jomerlea Saculles
Tandartsassistente
Stephanie Meuffels
Timea Kern
Tandtechnicus
dr. Stefanie Schönmuth
Tandarts, gepromoveerd in M.K.A. Chirurgie
Beatriz Betti
Invisalign speaker, tandarts voor orthodontie
Rafed Bachoore
Tandarts
Claudia Rengifo paropreventie assistent
Claudia Rengifo
Paro preventie assistent
Showa van Es
Tandartsassistent
Zubair Mahmoud tandartsassistent Amsterdam
Zubair Mahmoud
Rein van Heukelom implantoloog Amsterdam
Rein van Heukelom
NVOI erkend implantoloog
Jana Chatziliontos
Vestigingsmanager
Britt Kempkens tandarts Amsterdam
Britt Kempkens
Tandarts
Leontien de Jong receptioniste
Leontien de Jong
receptioniste
Josje de Bruijne tandartsassistent Amsterdam
Josje de Bruijne
Tandartsassistent
Rozemarijn Maat
Mondhygienist
Patricia-Kneppers-Preventie-assistent-_-Prevention-assistant
Patricia Kneppers
Preventie assistent
Mgrdich-Amroian-Tandtechnicus-Dental-Technician
Mgrdich Amroian
Tandtechnicus
Marit-Bakker-Tandarts-_-Dentist
Marit Bakker
Tandarts
Linda-van-Zoomeren-Huishoudelijk-medewerkster
Linda van Zoomeren
Huishoudelijk medewerkster
Noor Toxopeus
Tandarts
Maarten Vaartjes
Tandarts en eigenaar
Anouk-van-der-Meij
Anouk van der Meij
Tandarts

Over Tandarts Jordaan

Een tandarts waar je graag naar binnen loopt. Dat is tandarts Jordaan. Dat kan zes dagen per week. Ook op zondag en in de avonduren. Je hoeft dus nooit een gaatje in je agenda te zoeken als je een gaatje hebt. 

Van een eenvoudige controle tot een uitgebreide gebitsreiniging. Je kunt bij ons terecht voor veel verschillende behandelingen. Ook als je angstig bent voor de tandarts, zit je goed bij ons. We nemen uitgebreid de tijd en beginnen pas als jij er klaar voor bent.

Als moderne tandartspraktijk in Amsterdam zorgen we ervoor dat jouw mond gezond is en blijft. We willen dat jij jouw gebit met net zoveel liefde en zorg onderhoudt als wij dat doen. Omdat je weet dat goede mondzorg belangrijk is voor je totale gezondheid. We bekijken je gebit en maken een zorgplan. Daar hoort ook een begroting bij. Zo weet je precies waar je aan toe bent. 

Een ongeluk of ernstige pijn? Dan heb je een spoedtandarts nodig: een tandarts in Amsterdam waar je zo snel mogelijk geholpen wordt. Tandarts Jordaan is zo’n tandarts. Heb je ernstige en acute pijn? Neem dan contact op met 020 – 612 12 43. Ook als je niet staat ingeschreven bij Tandarts Jordaan, kun je bij ons terecht voor een spoedgeval.

Onze blije klanten aan het woord

Zeer kundige tandarts in een prachtige praktijk. Ze werken met de nieuwste apparatuur, je wordt hier altijd snel en vriendelijk geholpen. Duidelijk te merken dat er tussen de verschillende medewerkers een goede sfeer hangt.

Marije Petersen

Werkelijk een fantastische praktijk. Ben hier al jaren patiënt. Normaal ben ik altijd lekker snel klaar met de controles, maar vandaag tijdens de lunch op mijn werk een kies doormidden gebeten. Heb Tandartsjordaan gebeld, en kon vanavond na mijn werk al meteen terecht. Behandeling verliep pijnloos en snel. Ze hebben mijn kies weten te redden, die echt diep was afgebroken. Dank jullie wel Tandartsjordaan!

Paul vI

Zeer fijn en goed geholpen. Mooi praktijk met vriendelijke en vooral kundige medewerkers. Gelukkig ben ik overgestapt!

Floris Floris

Meer dan tevreden!! Ik kom hier nu al een paar jaar en ben uitermate tevreden. Prettige praktijk met de meest geavanceerde apparatuur! Een kroon binnen 1 dag geplaatst! Geweldig

Jose Bakker

Op korte termijn kon ik terecht. Mijn voortand is op zeer vakkundige wijze hersteld. De tandarts en assistente waren zeer betrokken en het resultaat is geweldig. Nogmaals bedankt.

Nico Reen

Prima tandarts. Het is niet alleen lente in de ogen van de tandartsassistente.

Frank Schippers

Top tandartspraktijk. Een aanrader! Ik ben onwijs tevreden! Geweldig team, van de receptionisten tot de mondhygiënisten, de assistenten en de zeer kundige tandartsen met uitstekende service waarbij de patiënt centraal staat. Ze denken met je mee, stellen je op je gemak, zijn ook super met kinderen en het is een praktijk waar alles onder één dak zit. Snel en pijnloos. Ik ben heel blij dat ik hier 4 jaar geleden naartoe ben gestapt. Ik durf weer te lachen en veel van mijn kennissen en vrienden gaan ook al jaren met plezier naar deze tandartsenpraktijk. Ook heeft Tandartspraktijk Jordaan super service door ook op zondag en ’s avonds tot zelfs 22.00 uur! open te zijn! Ze zijn qua prijzen precies de gemiddelde in Noord-Holland. (Heb meerdere offertes aangevraagd). Niet goedkoop, maar logisch! De meeste prijzen zijn trouwens door de overheid bepaalt dus geen discussie. Als je voor de kwaliteit, duurzaamheid en service gaat, dan ben je bij Tandarts Jordaan aan het juist adres.

Ed Veldem

Na een ongeval kon ik gelukkig meteen bij mijn eigen tandarts terecht op een zondag. Ik heb nog nooit zo’n fijne tandarts gehad en kan iedereen aanraden om hierheen te gaan. Ze zijn ontzettend kundig, maar ook lief, vooral ook als je angstig bent voor de tandarts zoals ik. Ze nemen de tijd en stellen je gerust. Dus hierbij een grote Dankjewel!

Carlijn Pranger

Een uiterst professionele tandartsenpraktijk, zoals ik 'm niet eerder in Amsterdam en Den Haag niet ben tegengekomen. Zeer kundige tandartsen, helder uiteenzettend wat ze tijdens een behandeling precies uitvoeren en voelen goed aan hoe ze patiënten op hun gemak moeten stellen.

Rik Hoenselaar

Wat een fantastische praktijk! Het was noodzakelijk drie kronen te plaatsen, boven middenvoor. Echter, als de bestaande kroon als uitgangspunt gebruikt zou worden, zou het rijtje niet het mooist mogelijke resultaat geven. De oude kroon is daarom door tandarts Bakker kosteloos vervangen. Dit stijgt mi ver uit boven klantvriendelijkheid of betrokkenheid en heeft ook te maken met passie voor het vak. De behandeling was geruststellend, duidelijk, plezierig en professioneel. De vier kronen werden voor het afbakken door de tandtechnicus aangepast aan mijn wensen, weer zonder extra kosten. Het resultaat is een plaatje. Allen die hieraan bijdroegen: dank jullie wel!

Lilian Withagen

Extremely helpful, professional and fine dentist. When I indicated that it was exciting that I had to have my tooth pulled (which in the end was really nothing and no pain at all) they even called me the next day to ask how I was doing. 👏🏻 What toppers! My dentist fear has now also disappeared, it is not too bad if you have a good dentist.

Iris van Seben

Very friendly and helpful front desk staff. Claudia's treatment was professional and painless. Dental practice Jordaan is highly recommended!

Nadine Witteveen

020 612 12 43

Vandaag geopend tot 22:00 Morgen van 08:15 tot 17:30

Bekijk al onze openingstijden

Afspraak maken Inschrijven