Tandarts Jordaan / Slechte adem

Slechte adem voorkomen? Zo doe je dat

Niemand ruikt naar bloemetjes uit z’n mond als hij of zij wakker wordt. Maar als je na het tandenpoetsen en eten nog steeds een slechte adem hebt, is dat wel heel vervelend. Dit heet ook wel halitose. Het maakt je onzeker en het is niet fris. Gelukkig kun je een blijvende slechte adem voorkomen. Wij helpen jou daar graag bij.

Op zoek naar een spoed tandarts in Amsterdam?

Heeft u een spoedgeval? Belt u dan naar 020 612 12 43. Binnen onze ruime openingstijden hebben wij ruimte voor uw spoedgeval.

Dit zijn de oorzaken van een slechte adem

Een slechte adem ontstaat niet zomaar. Mogelijke oorzaken zijn tandvleesontsteking, slechte bacteriën in de mond of op de tong en speekseluitdroging. Daarnaast kan een slechte adem ontstaan door verschillende medische aandoeningen. Denk hierbij aan ontstoken amandelen, keelontsteking, ontstoken bijholtes, suikerziekte, luchtweginfectie of maag-darmaandoeningen. Toch is in de meeste gevallen de oorzaak terug te vinden in de mond. 

Slechte adem voorkomen met goede mondverzorging

Het is dus heel belangrijk dat je je gebit altijd goed verzorgt. Hoe? Door twee keer per dag je tanden en tong te poetsen (het liefst met een elektrische tandenborstel), veel water te drinken en goed te flossen en te stoken. Om zeker te weten dat je mondhygiëne op peil is, is het verstandig om regelmatig een bezoek te brengen aan de tandarts en mondhygiënist. 

Wil je een slechte adem voorkomen en wil je weten of je mondhygiëne in orde is? Maak dan snel online een afspraak op een dag en tijd die jou uitkomen. 

Onze specialisten

Yat Sen Nepomuceno

Receptionist

Soraya Sabir

Receptioniste

Rozemarijn Maat

Mondhygienist

Rochelle Makdonal

Preventie assistent

Over Tandarts Jordaan in Amsterdam

Een goede tandarts is niet alleen goed met tanden, maar ook met mensen. Bij Tandarts Jordaan nemen we de tijd om je goed uit te leggen wat we gaan doen en waarom. Dat doen we in een prettige en rustige omgeving in het centrum van Amsterdam. Van maandag tot en met woensdag zelfs tot 22.00 uur. Liever afspreken in het weekend? We zijn ook op zondag geopend.

Hoe dat kan? We werken met een groot team. Bij Tandarts Jordaan werken namelijk ruim 40 mensen. Samen hebben we 1280 tanden. Die lachen we regelmatig bloot. Want we zijn niet alleen een groot, maar ook een hecht en gezellig team.

Iedereen is welkom bij Tandarts Jordaan. Er is geen wachtlijst. Je schrijft je sneller in dan je je tanden poetst. En die afspraak? Die plan je ook meteen. Op een tijd die bij jouw werktijden of ritme past.

Ben je op zoek naar een spoed tandarts in Amsterdam? Ook dan zit je goed bij Tandarts Jordaan. We staan altijd klaar voor mensen met ernstige en acute pijn. Bel ons wel eerst even voordat je langskomt.

Dat kan op 020 612 12 43. Kom kennismaken met ons team van 40 mensen!

020 612 12 43

Vandaag geopend tot 17:30 Morgen van 08:15 tot 17:30

Bekijk al onze openingstijden